Ärkebusen Per Ledin återvänder till SHL – får nu högst oväntat jobb i ligan: ”Ett bra val”

Per Ledin återvänder till SHL.
Nu som en del av den referensgrupp som jobbar för spelarnas säkerhet på isen.
– Finns ju inget sarghörn i SHL som Per inte varit inne i, säger SHL:s vide vd Johan Hemlin till Aftonbladet.

Per Ledin är en av de största profilerna som spelat i SHL. Han gjorde hela 720 matcher i ligan, där han stod för 278 poäng, och vann dessutom guld hela tre gånger.

Nytt jobb i SHL

Men det är ändå någonting helt annat Per Ledin är känd för. Profilen var nämligen ständigt i bråk på isen, och är SHL:s näst mest utvisade spelare någonsin.

Per Ledin, SHL
190329 Malmö Redhawks Per Ledin under uppvärmningen inför kvartsfinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Malmö Redhawks och Frölunda den 29 mars 2019 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92277

Därför kommer det som ett oväntat besked att Ledin nu får jobb inom SHL.

– Ja, det stämmer. Han kommer hjälpa till i referensgruppen tillsammans med Pontus Petterström. Ett bra val, tycker jag. Per har rutin från många SHL-klubbar och är en påläst ung man, säger Johan Hemlin till Aftonbladet.

Kan stänga av spelare

Per Ledin kommer att ingå i referensgruppen som jobbar för god säkerhet på isen. Gruppen tar beslut om situationer på isen, som kan leda till avstängningar och böter. I gruppen ingår alltså bland andra Pontus Petterström, tidigare Skellefteå AIK-profil.

– Pontus är sammankallande och det är han som har mandat att ringa till spelare som är på gränsen och till exempel tacklas med lite höga armbågar, eller förstärker, säger Johan Hemlin.

Per Ledin, SHL
190223 Malmö Redhawks nya spelare Per Ledin på plats i Malmö Arena under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Skellefteå den 23 februari 2019 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Per Ledin la skridskorna på hyllan för 18 månader sedan.

– Finns ju inget sarghörn i SHL som Per inte varit inne i, säger Hemlin om den nya rekryteringen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!