Är det här NHL-säsongens hårdaste tackling?

Är det här NHL-säsongens hårdaste tackling?

Det small rejält i matchen mellan Philadelphia och NY Islanders i går.
Islanders stjärna Mathew Barzal åkte en riktig supertackling av Flyers Ivan Provorov.

Våldsamma tacklingar, smällar mot huvudet och hjärnskakningar är återkommande ämnen i NHL. Men i går fick vi se en rejäl, klassisk tackling som heller inte orsakade någon skada.

Rejäl svacka

Sekvensen påminde oss om att schyssta tacklingar verkligen är en vital del av sporten. Och det var också det enda positiva som Flyers kunde ta med sig från matchen mot Islanders.

Philadelphia är inne i en rejäl svacka och har nu tre raka förluster. Islanders, som ju inte direkt är något förväntat topplag, körde enkelt över Flyers med hela 6–1. Robin Lehner hade en rätt lugn kväll och behövde bara göra 21 räddningar för segern.

Rejäl smäll

Islanders unga stjärna Mathew Barzal hade två assist, men han åkte också på den här rejäla tacklingen av Flyers-backen Ivan Provorov.

Snyggt också att se att Provorov direkt efter tacklingen kollar så att Barzal inte är skadad. Sedan blir det också lite stök, som det numera alltid blir efter sådana här situationer.

Kolla in det här:

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/wB3ofDR-Z-yHEyIYmJhcjBuppzZxN1GsdtlpxGCsrhfFaDmof5Tvl_Lj5H3gIUaE?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]