6 spelare som Leksand borde värva omedelbart.

Efter bragdvändningen mot Modo är Leksand tillbaka i svensk hockeys finrum.
Nu rustar de för SHL – och här är sex drömförstärkningar för dalaklubben.

Joacim Eriksson, målvakt
Målvakten är lagets viktigaste spelare – och här skulle Leksand få en burväktare av högsta klass. Eriksson var Skellefteås guldmålvakt säsongen 2012/13, då han i snitt släppte in 1.06 mål per match i slutspelet. Spelade i Leksand säsongen 2009/10 och har sagt att han vill tillbaka till SHL, efter två år i Nordamerika och ett i KHL (Dinamo Riga).

Jesper Ollas, forward
Har Leksand som moderklubb och spelade i klubben fram till säsongen 2010/11, och sista säsongen var han assisterande lagkapten i laget. 31-åringen har de fem senaste säsongerna tillhört Brynäs och enligt Expressen är Ollas nära spel i Leksand.

Johan Olofsson, forward
Kontraktet med Färjestad har gått ut och det blir ingen fortsättning där – då hoppas många Leksandsfans att 21-åringen återvänder till Dalarna. Snittade drygt en poäng per match när han var utlånad till Leksand – tio poäng på sju grundseriematcher och sju poäng på nio kvalmatcher.

Ville Varakas, back
Jonas Frögren har meddelat att han ska lägga skridskorna på hyllan och då behöver Leksand en defensiv back som kan fylla hans plats. Kanske kan Växjös Ville Varakas vara den spelaren. Varakas har imponerat de senaste åren och hade den här säsongen +19 i plus/minus-statistiken. Varakas kontrakt med Växjö går ut efter den här säsongen.

Johan Ryno, center
lekFoto: Bildbyrån.
Hade stundtals en rätt tung säsong i Färjestad och levde inte upp till förväntningarna många hade på honom. Har i Leksand tidigare bevisat vad han kan. På fyra säsonger i klubben gjorde han 151 poäng – och säsongen 2014/15 var han lagkapten. Har dock ett år kvar på kontraktet med FBK.

Jonas Frögren, back
Inget nyförvärv då han var med och spelade upp klubben, men skulle man kunna övertala backgeneralen att spela en säsong till skulle det helt klart vara en drömförstärkning. Han har vunnit fyra SM-guld och med sin rutin och uppoffrande spelstil skulle 35-åringen vara oerhört nyttig för SHL-nykomlingen.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.