17-åringen förlorade sin pappa – nu hyllas svenske NHL-stjärnan för sin fina gest.

Hockeytalangen Sebastian Walfridsson förlorade hastigt sin far i våras. Då kom svenske stjärnbacken Niklas Kronwall, som är 17-åringens stora idol, med en väldigt fin gest.
– Hans sms förmedlade väldigt mycket goda tankar, säger Walfridsson till Expressen.

Det är Expressen som i en lång intervju skriver om hur NHL-stjärnans närvaro via sms verkligen betytt mycket för den unge talangen, som är en av landets mest lovande 17-åringar och återfinns i den svenska U18-landslagstruppen. Walfridsson hade precis bytt Stockholm mot hockeygymnasiet i Örnsköldsvik och spel i Modo, när hans pappa plötsligt insjuknade under förra hösten. I början av mars gick pappan bort och Sebastian fick omedelbart stöd från både klubben och skolan.

Men också den jordnära Tre Kronor-stjärnan Niklas Kronwall visade sin sympati och ville vara med och stötta honom. De båda, som även har samma agent, pratar om hur den peppande relationen varit viktig för sorgearbetet, även om de inte vill gå in för mycket för mycket om vad de specifikt har skrivit till varandra.
– Det var ett oerhört stöd för mig i den situation jag befann mig i. Niklas skrev att jag skulle använda vad som hänt som motivation och fortsätta att göra min pappa stolt. Hans sms förmedlade väldigt mycket goda tankar, säger han till tidningen.

Den svenske talangen har NHL-stjärnan som sin stora idol och blev förstås mycket glad och tacksam över det oväntade stödet. Kronwall var nämligen själv med om att förlora sin pappa vid en ålder av 12 år.
– Många säger att tiden läker alla sår. Det tror jag inte på. Jag tror mer att man lär sig leva med det som har hänt. Det kommer att göra ont för en lång tid framöver. Då är det viktigt att komma ihåg och försöka minnas alla bra stunder de fick tillsammans, avslutar Kronwall.

LÄS MER: Här är idrottarna som skänker mest pengar till välgörenhet.

Kronwall

Älskar du också hockey? Gilla Sportbibeln.