Svaret som hela hockey-Sverige väntat på – William Nylander förklarar hjälmen

William Nylander har gjort stor succé i hockey-VM.
Men det finns en sak som alla svenskar undrar: Varför har han så liten hjälm?
Nu har svaret kommit!

Det finns en svensk som alla pratar om i hockey-VM. Denna William Nylander som är på väg mot sitt stora internationella genombrott i sin allra första VM-turnering.

21-åringen har prickat in tio poäng (5+5) på sju matcher och bildat en superduo ihop med kedjekamraten Nicklas Bäckström. Men det är inte bara succén på isen som varit i fokus för Nylander – utan även vad som sitter på huvudet.

För alla svenska tv-tittare har undrat samma sak: Vad är det med William Nylanders hjälm?
Efter tisdagens VM-seger mot Slovakien kom äntligen svaret. Det handlar helt enkelt om ett smart trick för att se bättre på isen, genom att flytta upp hjälmen högre upp på huvudet och då även få bort visiret från ögonen.
– Speciellt i den här arenan där det är så varmt och då blir visiret väldigt immigt. Då ser man inte så bra och då lyfter man upp hjälmen. Det blir som att spela utan visir fast man har det på. Jag gillar det, tycker det är skönt att ha den så här, säger Nylander till Sportbladet.

Det handlar alltså inte om att hjälmen är för liten, som de flesta har trott.
– Den kan vara nere om jag vill, säger Nylander till Sportbladet och erkänner att ingen domare har sagt till honom om det smarta tricket.

LÄS MER: När William Nylander skickade SHL-målvakten att köra korv med allt på.