Henrik Stensons tydliga svar – det ser han fram emot mest efter bytet till sågade touren: ”Velat det i 17 år”

Henrik Stensons tydliga svar – det ser han fram emot mest efter bytet till sågade touren: ”Velat det i 17 år”

Henrik Stenson har kritiserats enormt för bytet till LIV-touren.
Men svensken deppar inte.
Han berättar att han mår bättre än på länge.
– Jag har längtat efter det här i 17 år, säger han.

LIV-touren har, uppbackade av miljarder och åter miljarder kronor från Saudiarabien, lockat över några av golfens absoluta största namn från PGA- och Europa-touren. En av spelarna som valt att göra steget är Henrik Stenson, och hans beslut har varit det som ifrågasatts och kritiserats allra mest.

Slår tillbaka

Henrik Stenson skulle nästa höst vara Ryder Cup-kapten för lag Europa. Det är ett av golfens mest hedersamma uppdrag, och någonting som han själv sagt att han drömt om. Men i och med bytet så fråntogs Stenson titeln, och många har dessutom menat att Stenson använde titeln för att få ett bättre förhandlingsläge med LIV-touren.

Henrik Stenson, golf
220606 Henrik Stenson under invigningen av Golfens hall of fame den 6 juni 2022 i Landskrona. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / COP 166 / CO0187

Det är dock uppgifter som Stenson skarpt förnekat, och nu slår han tillbaka ordentligt i en intervju med brittiska Daily Mail.

– Jag kan ge er ett hundra procent ärliga svar att det aldrig var så. Jag är villig att ta ett lögndetektor-test på det, säger han till tabloiden.

LÄS MER: Börje Salmings läkares första ord om ikonens sjukdom – då kan ett botemedel komma: ”Det är väldigt tufft”

”Längtat efter det”

Henrik Stenson har även förlorat sin ambassadörs-titel hos det Svenska golfförbundet, och kritiken mot honom har varit överväldigande inom golfvärlden. Stenson har förvisso fått en hel del stöd också, och han menar att han mår bättre än på länge.

– Jag gillar att vara här med grabbarna på touren. Vi spelar ihop, reser ihop och det är en annan ”vibe” jämfört med den vanliga touren, som jag gjorde under så många år. Det var bra, men jag gillar verkligen det här, säger han.

220609 Henrik Stenson of Sweden during the first round of the Scandinavian Mixed golf tournament on June 9, 2022 in Halmstad. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Dessutom finns det ytterligare en stor faktor till att Stenson tog steget över till LIV. Spelschemat är betydligt lugnare än på PGA-touren, och nu ser Stenson fram emot någonting han längtat efter i drygt 30 år.

– Jag har inte spelat något annan än LIV-event sen i somras, och ser man framåt så får jag äntligen en försäsong som jag velat ha i 16-17 år. Jag ser fram emot det – att bli stark och frisk i gymmet, och göra sig redo för en ny säsong i februari. Jag är glad, säger han.

LÄS MER: Landslagets svar till Frida Karlsson – slår tillbaka efter stjärnornas stenhårda kritik: ”Det är lite kul…”