Här ställer Jesper Parneviks son upp som caddie – och golfvärlden viker sig av skratt: ”Kan inte vara på riktigt”

Här ställer Jesper Parneviks son upp som caddie – och golfvärlden viker sig av skratt: ”Kan inte vara på riktigt”

Äpplet faller inte långt från trädet, brukar det låta.
Men det stämmer kanske inte alltid.
Jesper Parneviks son fick exempelvis chansen att vara caddie under en tävling förra veckan – och fick golfvärlden att garva läppen av sig efteråt.
– Jag har inte en aning om vad jag gör, säger han.

Det är inte ovanligt att barn får upp intresset för den sport som ens förälder eller föräldrar lägger mycket tid på. Jesper Parnevik är en av Sveriges absolut största golfspelare genom tiderna, och det hade inte varit särskilt förvånande om någon av hans barn hade fattat tycke för sporten.

Sonens underbara intervju

Men så tycks absolut inte vara fallet. Parnevik spelar fortfarande till och från på PGA Tour Champions, seniormotsvarigheten till PGA-touren. Under en tävling på touren förra veckan så frågade Jesper sonen Phoenix om han ville vara caddie, och han ställde upp.

Foto: Facebook

Det var dock inte som att sonen, född 2001, tjatade sig till uppdraget.

– Han ringde mig för några dagar sedan och frågade om jag ville och vara caddie. Jag hade ingenting att göra, och tänkte bara: ”Visst, varför inte?”. Jag har aldrig testat det förut, och nu har jag insett att det är lite mer jobb än jag trodde, säger han i en intervju efter tävlingens slut.

”Låter helt påhittat”

Ja, Phoenix är nämligen inte golfintresserad över huvud taget, och intervjun med honom tillsammans med pappa Jesper har fått spridning på sociala medier. Anledningen är att Phoenix är helt öppen med hur lite han faktiskt kan om golf, och när pappa Jesper drar fram lite standardtermer, som exempelvis ”duff” och ”dogleg” så är sonen helt chanslös.

– Jag har inte en aning om vad jag gör. Jag har inte en aning om vad en ”dogleg” är för något. Dina golftermer låter helt påhittade, som att de inte är på riktigt. Jag vet ingenting om vad du pratar om, säger han och skrattar.

Foto: Facebook

Phoenix menar att det svåraste med att vara caddie var reglerna. Jesper menar att han vid flera tillfällen fick påminna sonen om att inte kliva i sina medspelares puttinglinjer på green.

Det var roligt, men det var nervöst och påfrestande att hålla sig undan från allt och alla. Jag har aldrig spelat 18 hål förut, eller ens gått 18 hål, säger Phoenix Parnevik.

Jesper Parnevik had son Phoenix on the bag for DICK'S Sporting Goods Open

"That sounds made up." 😂Phoenix Parnevik had a learning curve in his caddie debut for dad Jesper Parnevik at the DICK'S Sporting Goods Open.

Posted by PGA TOUR Champions on Sunday, August 21, 2022

LÄS MER: Här är listan som Manchester United(!) toppar – går om värsta rivalen Liverpool efter flera års dominans