Här slår superstjärnan det osannolika slaget – och gör tidernas sjukaste hole-in-one: ”Det galnaste någonsin”

Masters har inte ens börjat.
Men vi har redan fått se otrolig magi.
Jon Rahm gjorde en hole-in-one – genom att studsa bollen över ett vatten.
– Detta var det galnaste någonsin, säger superstjärnan själv.

Coronaviruset har ställt till det rejält i sportens värld, och i stort sett varenda idrott har tvingats till stora förändringar under året. Golfen är inget undantag, och två av de fyra majortävlingarna under året har tvingats ställas in helt.

Sjuka slaget

US Masters, som vanligtvis alltid spelas under våren, flyttades dock i år till hösten, och den traditionstyngda tävlingen går av stapeln från torsdag till söndag den här veckan. Men det är mycket som inte är sig likt.

Foto: Twitter

Ingen publik är tillåten på tävlingen, och den par 3-tävling som alltid arrangeras på onsdagar inför tävlingen är i år inställd. Under den tävlingen brukar vi få se riktigt spektakulära slag, där spelarna verkligen bjuder på lite extra show och jagar pinnarna. En tradition som spelarna har är att på det 16:e hålet, som är ett kort hål med mängder av vatten precis före green, slå bollen med studs över vattnet, som att kasta macka med sten.

”Galnaste någonsin”

Jon Rahm, som för tillfället är tvåa i världsrankingen, valde att göra det under tisdagens träningsvarv, trots att det inte var någon publik där – och bollen studsade hela vägen över vattnet, upp på greenen och den rullade sedan långt innan den till slut droppade ner i hålet för en hole-in-one. Det var dessutom hans andra ”HIO” på bara en vecka.

– Detta var det galnaste någonsin, min andra hole-in-one i veckan, säger Rahm.

Foto: Twitter

Dessutom så gjorde spanjoren tisdagens bedrift på sin födelsedag.

– Nu kan det gå åt två håll, inte sant? Antingen är det något speciellt som händer, eller så har min tur redan tagit slut. Jag vet inte. Jag visste att det skulle bli en speciell vecka eftersom det är min födelsedag i dag, så jag hoppas att det är många fler bra saker som kommer.

LÄS MER: Legendarens helsköna hyllning till Henrik Stenson – fyra år efter historiska majorvinsten: ”Jag är ledsen…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!