Bilderna som hela golfvärlden snackar om: Här missar stjärnan fem(!) puttar – på sanslösa 30 sekunder

1,2 meter för par.
Då tappade Danny Lee allt.
Stjärnan missade fem puttar på 30 sekunder – och drog sig sedan ur tävlingen.

I helgen var det dags för US Open, en av världens allra största golftävlingar. Tävlingen är ofta känd för att bjuda på extrema utmaningar, med svårspelade och snabba greener.

Extrema banan

Inför tävlingen vittnade bland annat Henrik Stenson om att greenerna på årets spelplats, Winged Foot utanför New York, är bland de svåraste som finns i världen, och världsettan Dustin Johnson utnämnde den till en av världens svåraste banor. Det märktes också i resultatlistorna.

Foto: Twitter

Bryson DeChambeau vann tävlingen på sex under par, men han var den enda i hela startfältet som gick under par i tävlingen. Och under de fyra dagarna som tävlingen spelades på fick vi se några extrema missar från flera av världens bästa spelare.

Sjuka bilderna

Men värst var det för Danny Lee. Australiensaren, som en gång varit så högt som 34:a i världen, hade bara 1,2 meter kvar för att göra par på det 18:e hålet av den tredje rundan.

Foto: Twitter

Men från 1,2 meter så missade han den första putten, och han missade sedan även returen. Det slutade med fem(!) missade puttar på bara 30 sekunder, och han gjorde således en quintuple bogey. Efter att han lämnat green passade han dessutom på att dra putten stenhårt i sin egen bag, och på söndagen hade Lee, på grund av handsledssmärtor, dragit sig ur tävlingen.

Om de båda sakerna var sammankopplade låter vi dock vara osagt…

LÄS MER: John Dalys son har växt upp och gör toksuccé på golfbanan – han är sin pappa upp i dagen

Få våra nyhetsbrev!