Beskedet: Avstängningen från PGA-touren kvarstår – kan få ödesdigra konsekvenser för Henrik Stenson

Beskedet: Avstängningen från PGA-touren kvarstår – kan få ödesdigra konsekvenser för Henrik Stenson

Flera spelare som tagit klivet över till LIV-touren blev avstängda från PGA-touren. I natt kom domen att avstängningarna kvarstå – vilket är en tung smäll för svensken Henrik Stenson.

De spelare som har tagit steget över till LIV-touren har portats från PGA-touren. Tre spelare, Talor Gooch, Hudson Swafford och Matt Jones, överklagade domen och hoppades få spela i tourens slutspel.

Avslog överklagan

I natt lämnade domstolen sitt beslut och kommunicerade att avstängningarna kvarstår. Domaren ansåg inte att golfarna led av oersättlig skada till följd av avstängningen. Detta till följd av de stora pengarna som de blivit garanterade från LIV-touren.

220606 Henrik Stenson efter invigningen av Golfens hall of fame den 6 juni 2022 i Landskrona. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Golfarna som tagit steget över till den kritiserade touren, som finansieras av ett saudiskt investeringsbolag, har fått enorma summor för sitt deltagande. PGA-tourens advokat, Elliot Peters, menar att om avstängningarna hävs i framtiden så ges LIV-golfarna en fantastisk plattform för att marknadsföra LIV-touren, samtidigt som de spelar på PGA-touren.

”Det är frustrerande”

Att avstängningarna kvarstår kan bli en tung smäll för Henrik Stenson och övriga golfare och riskerar sina sportsliga framtider, skriver Expressen.

Någon som inte valt att spela för LIV-touren är världsettan Scottie Scheffer som menar att hela situationen är mycket problematiskt.

220612 Henrik Stenson of Sweden during the fourth round of the Scandinavian Mixed golf tournament on June 12, 2022 in Halmstad. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

– Klart att det är frustrerande att de försöker stämma touren, vilket också innebär oss andra spelare, säger han.

LÄS MER: Frida Karlssons oväntade beslut – ska nu köra med rivalen framför ögonen på Sverige: ‘Kan lära sig mycket’