Sveriges fenomenala damer har slagit nytt OS-rekord

Inför OS 2016 i Rio var den svenska målsättningen att ta fler medaljer än senast i London 2012, då blev det åtta medaljer. I natt tog Jenny Fransson Sveriges sjunde OS-medalj i Rio och när fotbollsdamerna ska spela OS-final på fredag så är även den åttonde medaljen säkrad.

Och det är just våra damer som dominerar i den svenska OS-truppen. Sveriges damer har tagit hela sex OS-medaljer i Rio, så många har vi aldrig tidigare tagit på damsidan (Sydney 2000 var bäst innan med fem medaljer).
– Det är väldigt roligt med tjejernas starka insatser, samtidigt får vi fundera lite på hur det ser ut på herrsidan, säger Peter Reinebo, sportchef på SOK, till SportExpressen.
– Jag är nöjd med OS. Vi hade en bra start och vi har tagit medalj i flera idrotter. Såtillvida är det positivt. Sedan får man fundera på några idrotter där vi inte riktigt fått till det och så får vi fundera på killarnas insatser litegrann.

Bland de svenska damerna är Sarah Sjöström den största hjältinnan med tre OS-medaljer, hennes första någonsin i OS-sammanhang. Nattens OS-brons av Jenny Fransson var också historisk i sig då det var den första för Sverige på damsidan i brottning.

LÄS MER: Svenskan tröttnade på tv-kaos – har nu styrt upp OS-jättefest: ”Det är helt galet!”

Sveriges-OS-damer

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.