Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Sverige lämnar in protest – efter misstänkta supermissen på VM

Funktionärerna såg ut att mäta helt fel stöt för svensken Fredrik Samuelsson i tiokampen på friidrotts-VM. Nu lämnar Sverige in en protest.

Det var i kultävlingen på friidrotts-VM i London som tiokamparen Fredrik Samuelsson kastade i väg sin kula. Stöten såg från TV-bilderna ut att landa runt 14-meterlisnjen – men när funktionären skulle mäta var det ett annat nedslag han mätte. Bilderna fick både experter och Samuelssons tränare att rasa och nu har Sverige lämnat in en officiell protest, rapporterar TV4 i sändningen.

Stefan Holm, som är tillbaka i expertrollen på VM efter att Sofie Skoog åkt ut ur höjdhoppstävlingen, var kritisk till mätningen. Han menar dessutom att även fast VM är ett av de största mästerskapen under året är funktionärerna trots det inte tillräckligt bra.
– Känslan är att funktionärena är som sämst i just VM, de är inte vana att ha de här typen av arrangemang, säger Holm i sändningen.

Även experten Jonas Karlsson var kritisk mot mätningen.
”Det är så dåligt. Så nonchalant mot de aktiva. Så ovärdigt friidrotten (som ju gör anspråk på sådan exakthet) Ett skämt. Och det bara pågår”, skriver han på Twitter.

LÄS MER: Världselitens hyllning till Duplantis efter VM-finalen: ”Det är galet”