Svenska supertalangens dundersuccé i natt – vinner JVM-guld efter monsterinsats: "Helt överlägsen"

Svenska supertalangens dundersuccé i natt – vinner JVM-guld efter monsterinsats: ”Helt överlägsen”

Hon var en av hela JVM:s största guldfavoriter.
Och svenskan Emma Sralla höll för trycket – och vann i överlägsen stil.
– Det är helt fantastiskt, säger landslagsledaren Mikael Wennolf.

Svenskarna fortsätter att plocka medaljer i JVM i friidrott. Gårdagens tävlingar slutade med silver och brons, och i natt var det tokfavoriten Emma Srallas tur i diskusfinalen.

Mäktiga succén

17-åringen har en supervår bakom sig när hon slog till med ett världsårsbästa i april tidigare i år. Och under nattens tävlingar i Colombia hade Emma Sralla inga problem med att sopa sin motståndare av banan.

Foto: SVT

Däremot fick stortalangen en skakig start, och hennes första kast blev underkänt. Men hon repade sig snabbt och kastade 54,94 meter i sitt andra kast, som räckte till guld. Svenskan var inte nöjd där och fick till ett makalöst kast i det fjärde försöket på otroliga 56,15 meter – och vilda glädjescener bröt ut.

Hyllningen till Sralla

– Hon blev fantastiskt glad och rusade runt och tjoade och tjimmade. Det går inte att ta miste på när Emma är glad, och nu är hon ju jätteglad när hon är juniorvärldsmästare, säger Mikael Wennolf.

Landslagsledaren är väldigt nöjd med Emma Srallas prestation under diskusfinalen:

Foto: SVT

– Hon kom in som favorit och den som kastat längst i världen i år. Att göra ett kast som är nästan lika långt när det behövs som mest, det tyder på att vi har att göra med en enorm tävlingsmänniska, säger han.

LÄS MER: OS-stjärnan Nils van der Poel tillbaka i hetluften – ska debutera i en helt ny sport: ”Enorm inspiration för alla”