Svenska friidrottsprofilerna i allvarlig bilolycka – OS-hoppet i krasch på väg från tävling: ”En chock för alla”

Svenska friidrottsprofilerna i allvarlig bilolycka – OS-hoppet i krasch på väg från tävling: ”En chock för alla”

De var på väg hem från Karlstads GP.
Då kraschade minibussen med OS-hoppet Michaela Meijer, samt tränarprofilerna Yannick Tregaro och Gustaf Hultgren.
– Det är en chock för oss alla, vi är tagna av situationen, säger förbundskapten Karin Torneklint, som dock bekräftar att läget är stabilt för samtliga.

Det var på tisdagskvällen, klockan 21:23, som polis, räddningstjänst och ambulans kallades till E18 mellan Säffle och Årjäng för en allvarlig trafikolycka. En minipuss krockade med en lastbil och tre personer fördes till sjukhus – och nu skriver Aftonbladet att de tre personerna i fråga är tre välkända namn inom svensk friidrott.

I allvarlig olycka

Det var stavhoppsstjärnan Michaela Meijer, samt de välkända tränarna Yannick Treago och Gustaf Hultgren som var på väg hem från stortävlingen Karlstads GP. Samtliga fick föras till sjukhus i Karlstad.

Michaela Meijer, friidrott
200906 Michaela Meijer of Sweden competes in the women´s pole vaultduring the Finnkampen day 2 on September 6, 2020 in Tampere, Finland. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / Cop 211

Tregaro och Meijer har fått lämna sjukhus – ”blåslagna men okej” – men Gustaf Hultgren skadades allvarligt. Nu kommer förbundskaptenen Karin Torneklint med det lugnande beskedet att läget är stabilt även för Hultgren.

– Läget är stabilt nu. Jag har haft sms-kontakt med Gustaf men han ska opereras i dag och det jag vet är att återhämtningen kommer att ta tid, säger förbundskapten Karin Torneklint.

”En chock för oss alla”

Karin Torneklint berättar att de är tagna av det inträffade.

– Det är en chock för oss alla, vi är tagna av situationen. Vi har erbjudit alla stöd via RF, säger hon.

Yannick Tregaro, friidrott
170711 Yannick Tregaro under Folksam Grand Prix den 11 juli 2017 i Göteborg. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN / Cop 200

Michaela Meijer satte förra året svenskt rekord i stavhopp, och är ett rejält hopp under OS, som bara är en månad bort. Om olyckan påverkar uppladdningen, eller till och med hennes deltagande, är oklart.

– Det är svårt att bedöma det. Hur snabbt hon återhämtar sig. Vi kan inte säga om det blir OS eller att det inte blir OS. Hon är blåslagen så det viktigaste är att hon återhämtar sig, säger Karin Torneklint.

LÄS MER: Plötsliga, stenhårda kritiken från Sverige direkt efter rysarvinsten mot Polen: ”Det är dåligt – känns tråkigt”

Få våra nyhetsbrev!