Stefan Holm stöttar Aregawi: ”Jävligt synd om henne”.

I dag fattade det Svenska friidrottsförbundet beslutet att inte skicka Abeba Aregawi till OS i Rio de Janeiro, efter de dopningsanklagelser som funnits mot henne. Beslutet om att frikänna Aregawi har bland annat ifrågasatts av förre höjdhopperskan Kajsa Bergqvist, som menar på att SOK inte skulle skicka 26-åringen till OS. Nu ger även Stefan Holm sin syn på hela situationen.
– Hon är ju frikänd av Wada, samtidigt är det ett problem att hon stoppat i sig en tablett som hon inte vet vad det är, men det finns ju inget dopningsfall, säger förre höjdhopparen till Sportbladet.

Holm förstår dock beslutet om att inte skicka Aregawi till OS, men anser att det inte har skötts tillräckligt snyggt från de olika instanserna.
– Wada har inte fått ihop det riktigt. De hade inte tillräckligt på fötterna när de tog beslutet om avstängningen i februari.

Och det är inte bara Wada som har frågor att svara på enligt Holm. Han menar även att Svenska friidrottsförbundet har en roll att fylla nu om Aregawi ska vara kvar inom svensk idrott.
– Jag hoppas verkligen att hon har en framtid inom svensk friidrott och att förbundet stöttar och hjälper henne. Hon är en fantastisk löpare men behöver stöttning från förbundet nu, säger Holm till Sportbladet.

LÄS MER: Sanna Kallur är klar för OS.

13710546_10157187617515188_6040164742323839970_o

Vill du ha fler nyheter om friidrott? Gilla Sportbibeln.