Stefan Holm om sonens framgångar: ”Det kan nog bli mer”

I helgen satte Melwin Lycke Holm nytt världsrekord för 12-åringar i höjdhopp.
Får vi tro hans pappa Stefan Holm kan det nog bli nya rekord framöver.
– Det kan nig bli mer innan det är färdigt i sommar, säger han i en intervju med Sport Heart Sweden.

Det var i helgen som Melwin Lycke Holm putsade sitt eget världsrekord för 12-åringar i höjdhopp med en centimeter. Hans pappa Stefan Holm har i samband med att han deltagit på ett idrottsläger för ungdomar uttalat sig om sonens senaste succéhopp.

I en intervju med Sport Heart Sweden förklarar han att han gläds åt sonens framgångar och att det nya rekordet inte kom oväntat.
– Han har hoppat högt på träning, han har hoppat högt på tävling tidigare också så det har mest känts att det var varit en fråga om när han ska få till det fullt ut på tävling och han har inte riktigt fått det än men 1,88 var i alla fall nytt personbästa på tävling med en centimeter till så det kan nog bli mer innan det är färdigt i sommar.

Trots det nya rekordet var Melwin inte särskilt nöjd med sitt hopp efteråt. Stefan Holm förklarar i intervjun anledningen till sonens besvikelse.
– Grejen var att han tog 1,90 på träning redan i början på juni och han jämför allting han gör med den träningen som var klockren. Och allt som är sämre än det tycker han just nu är skitdåligt. Vilket jag inte tycker det är, jag tycker det är fantastiskt bra. Gör han 1,70 hade det varit fantastiskt i den här åldern. Han är lite självkritisk just nu och det är väl på både gott och ont. Det är väldigt motiverade för honom att han hela tiden vill hoppa högre men någonstans måste man också vara väldigt nöjd med det man gör.

LÄS MER: Nu har Melwin Lycke Holm slagit världsrekord – igen(!)