Stefan Holm chockad av sonen Melwin, 16: "Aldrig kunnat föreställa mig det..."

Stefan Holm chockad av sonen Melwin, 16: ”Aldrig kunnat föreställa mig det…”

16-årige Melwin Lycke Holm är en supertalang i höjdhopp.
Pappa och tränaren Stefan Holm erkänner att han är väldigt överraskad.
– Jag hade aldrig i världen kunnat föreställa mig det, säger höjdhoppsikonen till Radiosporten. 

Redan som 14-åring slog Melwin Lycke Holm fullständigt igenom. Då han hoppade hela 2,09 och tog brons i senior-SM.

Melwins framfart

Bara ett halvår senare var det dags för nästa superhopp. När 15-åringen satte personbästa med 2,13 under Nordenkampen i Helsingfors.
– Det känns helt galet. Det var med darr jag tog det men jag gjorde det, och det känns helt fantastiskt, sa tonåringen då.

Melwin Lycke Holm, höjdhopp
190831 Melwin Lycke-Holm, Kils AIK deltar i höjdhopp och jublar under friidrotts SM dag 2 den 31 augusti 2019 i Karlstad Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / Cop 185

Att han skulle bli bra i just höjdhopp är det nog ingen som är förvånad över med en pappa och tränare som heter Stefan Holm. Ni vet han som vunnit 1 OS-guld, 4 VM-guld, 2 EM-guld och hela 22 SM-guld.

Stefan Holms chock

Men även pappa Holm är rejält överraskad över sonens otroliga utveckling.
– Jag såg tidigt att han kunde hoppa högt. Men jag hade aldrig i världen kunnat föreställa mig att han skulle hoppa 2,13 som 15-åring. Men det har gått väldigt fort. Han är otroligt ambitiös och vill väldigt mycket med sin träning, och då är det bara att följa med på resan, säger höjdhoppsikonen till Radiosporten

Melwin Lycke Holm, Stefan Holm, höjdhopp
180610 Melwin Holm with his dad Stefan Holm in the men’s high jump National during Bauhaus-galan on June 10, 2018 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

44-åringen vill ändå tona ned de högt ställda förväntningarna och hjälpa sonen att förstå att det kan komma motgångar och stopp i utvecklingen. Och målet är att Melwin ska vara som bäst om 10 år.

”Är bättre än mig”

Men Holm erkänner ändå att han ser mer potential i sonen än vad han såg i sig själv.
– Det är mycket Stefan, men det är väldigt mycket mamma Anna också. Han är en bättre version av mig på alla plan. Höjdhoppsmässigt men även på många andra plan. Förhoppningsvis får han vara hel och frisk och fortsätta utvecklas inom idrotten och tycka att det är fortsatt roligt att hålla på, säger han i intervjun.

Melwin Lycke Holm är i dag 16 år gammal och ses som en av Sveriges absolut största friidrottstalanger. Och med sin far vid sidan som tränare ser framtiden helt klart mycket ljus ut.

LÄS MER: Chockbeskedet: Therese Johaug stoppas(!) i Sverige – får inte tävla trots succén: ”Vad norrmännen gör…”

Få våra nyhetsbrev!