Patrik Sjöbergs ärliga ord om mardrömmen – har nu fått lämna sjukhuset: ”Jag har tappat över 15 kg”

Efter en tid på sjukhus med svår lunginflammation är Patrik Sjöberg hemma igen.
Han beskriver på Instagram hur tacksam han är mot personalen på Sahlgrenska.
– Har insett nu vilket fantastiskt jobb de gjorde, skriver han på Instagram.

Patrik Sjöberg är en av Sveriges största idrottare genom tiderna. Han har som enda höjdhoppare tagit medalj i tre OS och än i dag har han det svenska och europeiska rekordet i höjdhopp.

Sjöbergs mardröm

I mars blev Sjöberg inlagd på sjukhus med lunginflammation men nu är han utskriven. Han skriver på Instagram i ett långt inlägg.

Patrik Sjöberg, friidrott
Patrik Sjöberg. FOTO: Instagram.

Patrik skriver hur det var att komma hem och om jobbet personalen på Sahlgrenska gjort.
”Jävlar va jobbigt det är när kroppen inte gör som jag vill. När jag blev utskriven så var det underbart att komma hem men inser nu att personalen på Sahlgrenska gjorde ett fantastiskt jobb, jag har fortfarande problem att röra mig och finmotoriken är inte likadan som innan jag blev sjuk och jag har haft problem med aptiten och tappat över 15 kg”.

”Ett helvete”

Han beskriver i inlägget om mardrömmarna och om flashbacks han får.
”Minnet spelar spratt och jag börjar få flashbacks på drömmar jag hade när jag var nersövd och det är så skruvade och detaljrika mardrömmar som hjärnan uppenbarligen har lagt in i minnesfacken så nu har jag ett helvete att avgöra om jag har drömt eller faktiskt varit med om dom sakerna som sker i drömmen”.

Patrik Sjöberg, friidrott
Patrik Sjöberg. FOTO: Instagram.

Vidare beskriver han vad det är som är viktigast för honom nu.
”Det här kommer ta tid att fysiskt återhämta sig och nu är det viktigaste att lyssna på kroppen och inte köra på för hårt och bara där ligger en jävulsk utmaning för jag vill alltid ha kontroll och styra själv men inser nu att så kommer det inte bli. Men detta är en läropeng som jag borde ha åkt på för många år sedan för jag har aldrig brytt mig eller haft nån tanke på hur kroppen tar stryk och en dag kommer ge upp vilket den var på håret att göra för några veckor sedan, att man skall vara glad som har en god hälsa har helt plötsligt fått en innebörd för mig för så här vill jag inte må resten av livet och då kan man inte heller ta för givet att allting löser sig av sig själv utan nu gäller det att långsamt bygga upp kroppen och nervsystem igen”.

Inlägget lades upp för 12 timmar sedan och har redan nästan 5000 likes och mängder med kommentarer.

Dela artikeln för att stötta Patrik Sjöberg efter den jobbiga sjukdomen!

Hela inlägget:

LÄS MER: Svensk idrott i sorg – legendaren har gått bort efter svår sjukdom: ”Det är förfärligt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!