Nya monsterhoppet av Melwin Holm, 15, i helgen – slog till med nytt rekord: "Helt galet!"

Nya monsterhoppet av Melwin Holm, 15, i helgen – slog till med nytt rekord: ”Helt galet!”

I helgen gjorde 15-årige supertalangen Melwin Lycke Holm landslagsdebut.
Och visade då upp sig från sin allra bästa sida med nytt monsterhopp.
– Det känns helt galet, säger Melwin till SportExpressen.

Han beskrivs som en av landets största talanger inom friidrott. I helgen visade 15-årige Melwin Lycke Holm verkligen varför med ännu ett monsterhopp.

Melwins monsterhopp

Sonen till legendariske höjdhopparen Stefan Holm går verkligen i pappas fotspår och fick i helgen göra landslagsdebut på Nordenkampen i Finland. Och han gjorde det verkligen med superbesked.

Melwin Holm, höjdhopp
190831 Melwin Lycke-Holm, Kils AIK jublar efter herrarnas höjdhopp under friidrotts SM dag 2 den 31 augusti 2019 i Karlstad Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / Cop 185

15-åringen höjdhoppstalangen klarade hela 2,13 i andra försöket och slog därmed sitt personbästa med imponerande fyra centimeter.
– Det känns helt galet. Det var med darr jag tog det men jag gjorde det, och det känns helt fantastiskt. Att sätta personligt rekord första gången jag har på mig landslagströjan i seniorsammanhang, det känns så klart oerhört stort, säger Melwin till SportExpressen.
– Första försöket på 2,13 var egentligen bättre än det andra när jag klarade höjden.

”Trött och chockad”

Unge Holm gjorde även ett försök på otroliga höjden 2,22 men lyckades inte ta sig över ribban.
– Jag var så extremt trött och chockad efter att jag hade klarat 2,13 och vunnit så jag slängde upp ribban på 2,22 bara för att. Men då var jag inte ens nära. Det var mest för att det var kul, men sedan lade jag ner det, säger Lycke Holm till kvällstidningen.

Melwin Holm, höjdhopp
190831 Melwin Lycke-Holm, Kils AIK jublar efter sitt nya personliga rekord under herrarnas höjdhopp under friidrotts SM dag 2 den 31 augusti 2019 i Karlstad Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / Cop 185

Melwin Lycke Holms tidigare personbästa på 2,09 satte han i augusti förra året. Nu har han lyft ytterligare fyra centimeter och fortsätter ta stora kliv i sin utveckling – samt knappar in på pappas höjder.

LÄS MER: Chockfrågan mitt i Armand Duplantis enorma rekordfirande: ”Han kom fram till mig och frågade…”