Melwin Lycke Holms jätteilska mot tv-klassikern ”På Spåret” – som fick honom att ringa Skatteverket direkt

Melwin Lycke Holm var inte nöjd med vad som sades om honom i ”På Spåret”.
Det fick honom att ringa Skatteverket direkt.
–  Jag blev lite tjurig, säger Stefan Holm till Expressen.

När Melwin Lycke Holm slog igenom som ung så var det under stor uppståndelse. Inte bara för att Sverige fått en ny världstalang i höjdhopp, utan att han råkade vara just Stefan Holms – en av Sveriges största friidrottare genom tiderna – son.

”Det känns respektlöst”

Som 17-åring slog han personligt rekord på 2,17, men därefter följde några tyngre säsonger – fram till årets SM, då han vann guld redan vid 2,09. Lycke Holm fortsatte dock att hoppa och klarade 2,18 – ett nytt personligt rekord, och den sjätte bästa höjden i världen det här året, i hans åldersklass.

220805 Vinnare Melwin Lycke Holm Kils AIK i höjdhopp under SM i friidrott den 5 augusti 2022 i Norrköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Melwin Lycke Holm har många gånger pratat om hur det är att växa upp som höjdhoppare, och son till den kanske största höjdhopparen i Sverige. Men det finns en sak han inte gillar; När folk glömmer bort, eller väljer bort, hans andra efternamn, Lycke.

– Som när man ska hoppa tävling och speakern säger att ”Holm” ska hoppa nu. Då kan jag tänka ”Men det står ju Lycke Holm i startlistan – läs bara!”. Det känns… respektlöst, säger han till Expressen.

Ilskan mot ”På Spåret”

Stefan Holm är även han med i intervjun med tidningen, och har ett exempel från tv-klassikern ”På Spåret”.

– Det var ju en fråga i ”På Spåret” 2020 när de var i Karlstad. Då visade det ett klipp på Melwin och frågade vad han heter i efternamn – och godkände bara ”Holm” som svar, säger han.

220805 Vinnare Melwin Lycke Holm Kils AIK i höjdhopp under SM i friidrott den 5 augusti 2022 i Norrköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Frågan fick till och med familjen att ringa till Skatteverket för att agera.

– Faktum var att tidigare fick du bara ha ett efternamn hos Skatteverket. Så Lycke var registrerat som mellannamn. Så det var ju inte helt fel.

Stefan Holm fortsätter:

– Men jag blev lite tjurig. Så jag tog kontakt med Skatteverket och ändrade. Så nu heter han Lycke Holm även offentligt i efternamn. 

LÄS MER: Armand Duplantis får storstjärnan att tappa hakan – med utspelet som publiken älskar: ”Jag är helt säker”