Kennet Anderssons oväntade comeback – i friidrotts-SM

Kennet Andersson har lagt fotbollsskorna på hyllan för länge sen.
Men nu står det klart att VM94-hjälten gör comeback – i friidrott.

Kennet Andersson är en av svensk fotbolls allra största profiler genom tiderna. Efter VM 1994, där svensken var en av de stora anledningarna till att Sverige tog bronsmedaljen. Karriären gick vidare i flera storklubbar runt om i Europa och la skorna på hyllan 2002. Men nu gör Andersson comeback, men inte i fotboll.

Till helgen ställer Kennet Andersson upp i veteran-SM i friidrott, som går av stapeln i Borås. Andersson, som tränade friidrott fram tills han var 14 år och ser fram emot att få snöra på sig spikskorna igen.
– Jag har gått och funderat och sneglat på resultaten och tänkt att varför ska man inte få göra det när man är äldre? För mig är friidrott grejen när det är OS och det ultimata när det handlar om att mäta sig exakt mot någon annan, säger Andersson till friidrott,se.

49-åringen har tränat veckovis det senaste halvåret och kommer ställa upp i M50-klassen och tävla i längdhopp, 60 meter, höjd, 60 meter häck samt 200 meter. Han hoppas på att knipa en medalj och ser inte tävlingen som något jippo.
– Det är en jättemix av tankar, från förhoppningen att hålla mig skadefri genom hela tävlingen, till att tänka att det vore kul att ta medalj i något. Jag har egentligen ingen aning om hur motståndet ser ut, säger Andersson till friidrott.se.

LÄS MER: Här tar landslagsikonen Kennet Andersson ut de elva bästa han spelat med

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.