Experten Miro Zalar i chock över Perseus Karlströms erkännande efter bilderna i Finnkampen: ”Overkligt”

Perseus Karlström gick fem kilometer – med en bristning.
Det får experten Miro Zalar att reagera minst sagt kraftigt.
– Det är overkligt, säger han.

Perseus Karlström har varit dominant under Finnkampen, men i år var läget speciellt. För första gången räknades gång in i den totala poängräkningen, och det var goda nyheter för Sverige då Karlström ännu en gång var jättefavorit att vinna.

Otroliga insatsen

Karlström kommer nyligen från ett VM där det blev silver. Men lika lyckad var han inte inte i Finnkampen. Karlström såg plågad ut under hela loppet, man han kämpade sig igenom och knep en viktig tredjeplats för Sverige.

230824 Perseus Karlström of Sweden competes in men’s 35 km race walk during day 6 of the 2023 World Athletics Championships on August 24, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Karlström fick efteråt lämna med läkare och han hoppade då fram på kryckor. Efteråt erkände han vad som egentligen hände; han hade fått en muskelbristning i baksida lår. Trots det fortsatte han – i hela fem kilometer.

– Det är en blandning av adrenalin och dumdristighet att jag gjorde det. Hade det inte varit Finnkampen och poäng på spel hade jag brutit direkt efter fem kilometer, säger han, enligt Expressen.

LÄS MER: Armand Duplantis stora förvåning efter missade världsrekordet – erkänner nu: ”Jag är överraskad”

Expertens chock

Perseus Karlström menar alltså att han bet ihop för Sveriges skull.

– En vanlig tävling hade jag inte gått de sista kilometerna. Det innebär ju en längre rehab på några veckor. Det kanske inte är värt, men jag hoppas att poängen var värdefull för poängställningen, säger han til Radiosporten.

230903 Perseus Karlström of Sweden looks dejected when competing in men’s 10 km race walk during the Finnkampen Athletics Gala on September 3, 2023 in Stockholm. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Radiosportens expert Miro Zalar var oerhört imponerad över Karlströms inställning, och att ens lyckas gå runt beskriver han som ”overkligt”.

– Det är en skada som man vet läker ut, men det kan ta lite olika lång tid. Det som är overkligt är ju att han har gått i fem kilometer med en bristning i baksidan. Jag har fått några stycken sådana skador, och man tror aldrig mer att man ska kunna gå ens, säger han.

LÄS MER: Daniel Ståhls stora lycka efter VM-guldet – svenske hjälten erkänner nu: ”Jag är riktigt sugen på det”