Daniel Ståhls stora livsbeslut – svenske hjältens ärliga ord om förändringen: ”Chockerande”

Daniel Ståhl har hittat tillbaka till stormformen igen.
Nu öppnar han om det stora livsbeslutet dom förändrat allt.
– Först var det tomhet, sen insåg jag att det här är nog rätt ändå, säger 30-åringen till SportExpressen.

Han har vunnit både OS-guld och VM-guld. Men på tre år har Daniel Ståhl inte vunnit någon stor internationell medalj och det har varit tuffa tider för den väldige diskuskastaren.

Ståhls chock

I början av året kom även chockbeskedet att svenskens succétränare Vesteinn Hafsteinsson slutar som tränare och flyttar hem till Island istället. Ett mycket tufft besked för Ståhl som därmed stod utan tränare inför ett viktigt VM-år.
– Det var lite chockerande. I höstas hade vi planerat att vi skulle sikta långsiktigt mot OS i Paris, sen kom beskedet i januari, berättar Ståhl för SportExpressen.
– Först var det tomhet, sen insåg jag att det här är nog rätt ändå. Han har ju varit diskustränare i över 30 år och längtar hem till Island. Jag själv känner att jag behöver prova något nytt för att utvecklas och bli bättre.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Daniel Ståhl, friidrott
230624 Daniel Ståhl of Sweden competes in men’s discus throw during day 3 of the European Games on June 24, 2023 in Katowice. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0381

Senaste halvåret har det blivit väldigt mycket nytt för 30-åringen. Och det har verkligen lett till det bättre för Ståhl som hittat tillbaka till storformen igen och kastar över 70 meter på löpande band igen.

LÄS MER: Armand Duplantis avslöjar stora ilskan under tävlingen i Sverige – tvingades agera: ”Hade kunnat dö”

Nya kärleken

Det har blivit ny tränare i Staffan Jönsson och mycket annat är väldigt nytt för Ståhl i sin vardag. I början av året offentliggjorde Ståhl och landslagskollegan Fanny Roos att de har en kärleksrelation, vilket ledde till att Daniel flyttade ned till Malmö och lämnade basen i Växjö.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Daniel Ståhl, friidrott
230702 Daniel Ståhl of Sweden competes in men’s discus throw during Bauhaus-galan, part of the Diamond League series, on July 2, 2023 in Stockholm. Photo: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / JM0496

Sedan några veckor tillbaka har Ståhl och Roos flyttat ihop i en gemesam lägenhet i Malmö och de tränar ihop varje dag tillsammans med tränaren Jönsson.
– Det är bara klockrent. Fanny tävlar ju för MAI så det passar henne utmärkt att vara nära sin förening och sitt kontaktnätverk som hon har här. Det är bara ett plus, säger Ståhl som njuter av sin nya vardag i en helt ny stad.

LÄS MER: Daniel Ståhl skriver mäktig idrottshistoria – här är hemligheten bakom svenskens storsuccé

Det enda felet

Men Daniel Ståhl är också brutalt ärlig med att det faktiskt tar emot att som Stockholmare nu kalla sig för Malmöbo. Framförallt är det väldigt långt från favoritlaget Djurgården.
– Med sånt djurgårdshjärta som jag har, då är det emot alla Djurgårdsprinciper att bo i Malmö, säger han med ett skratt.
–De får se en järnkamin som tränar här, det är roligt. Vi brukar käka lunch på Erics (Malmö FF:s lunchrestaurang), då får man se lite MFF-spelare och ledningen, det är bara skoj.

Nu laddar ”Ståhlmannen”, som han kallas, för säsongens stora mål med friidrotts-VM i Budapest och han kommer dit i storform. På tre av de fyra senaste tävlingarna har han kastat över drömgränsen på 70 meter och nyligen slog han till med 71,45 m, vilket är hans tredje längsta kast i karriären.

Vad tycker du om Daniel Ståhls nya liv? Dela artikeln och säg din åsikt!