Carolina Klüft klar för drömjobbet – här är hennes nya tv-uppdrag: ”Det ska bli väldigt kul”

Hon inledde tv-karriären som OS-programledare.
Nu är Carolina Klüft klar för nästa tv-jobb – som friidrottsexpert hos SVT.
– Nu känns det som jag fått en lagom distans till friidrotten, säger hon till SVT.

Det var för sex år sedan som Carolina Klüft slutade tävla efter en helt enastående friidrottskarriär. Efter karriären har den förre sjukamparen synts i tv-rutan en hel del som OS-programledare för Viasat och även programledare för SVT:s ”Duellen”.

Återvänder till friidrotten

Men nu återvänder till Klüft till friidrottens värld igen för sitt nya tv-jobb. 35-åringen är klar som ny friidrottsexpert för SVT.
– Det har gått sex år sedan jag slutade min aktiva idrottskarriär och nu känns det som jag har fått en lagom distans till friidrotten. Det ska bli väldigt kul att få ägna mer tid på friidrotten och följa de svenska och internationella stjärnorna, säger hon till SVT.

Då gör Klüft debut i rutan

Hennes nya kollegor blir därmed Jacob Hård, Kajsa Bergqvist och Anders Gärderud när SVT har rättigheterna till Diamond League, Folksam Grand Prix och så EM i sommar.
– Som sjukampare har jag koll på många olika grenar och tekniker, och har dessutom varit med på många stora mästerskap. Även om det har gått några år är känslan och förberedelserna inför ett mästerskap desamma, och det hoppas jag kunna förmedla, säger Klüft om sitt nya jobb.

Expertdebuten väntas bli Diamond League-tävlingen i Oslo 7 juni.

Dela artikeln för att önska Carolina Klüft lycka till med nya jobbet!

LÄS MER: Folkkära SVT-profilen Johanna Ojala nobbar Norge och Therese Johaug

Svenska folket överens: Här är vår största idrottshjälte genom tiderna