Armand Duplantis klockrena hyllning till Daniel Ståhl efter VM-bragden – med ett ord som alla kan ställa sig bakom

Armand Duplantis klockrena hyllning till Daniel Ståhl efter VM-bragden – med ett ord som alla kan ställa sig bakom

Daniel Ståhl vann VM-guld – och det kunde inte varit mer dramatiskt.
Nu strömmar hyllningarna in till Ståhlmannen.
”Kingen”, skriver Armand Duplantis.

Diskusfinalen i VM kunde inte varit mer dramatisk. Det var en av historiens bästa finaler, med hela fyra kast över 68 meter. Det hela avgjordes med det absolut sista kastet för tävlingen, och det var Daniel Ståhl som drog iväg det. Det näst sista kastet hade Kristjan Ceh stått för, och där och då trodde slovenen garanterat att han vunnit VM-guldet.

Bragdartade VM-guldet

Kastet mätte ruggiga 70.02 – och det krävdes en enorm prestation av Ståhl för att ta tillbaka ledningen. Och med sitt sista kast för tävlingen så stod Ståhl för en bragdartad insats, då han inte bara kastade tillräckligt långt för guld. 71.46 var dessutom ett nytt mästerskapsrekord, och heal svenska folket tycks nu överens om att Ståhl förtjänar Bragdguldet för sin otroliga insats.

230821 Daniel Ståhl of Sweden celebrates after men’s discus throw final during day 3 of the 2023 World Athletics Championships on August 21, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

På läktaren stod förbundskapten Kajsa Bergqvist i tårar, och även Ståhls konkurrenter var snudd på mållösa över prestationen.

– Jag kunde inte fatta det… jag stod bara där med ett leende på läpparna. Nu tror jag han kan slå världsrekordet, säger rivalen Henrik Janssen till Expressen.

LÄS MER: Kajsa Bergqvists underbara tårar – bröt ihop totalt efter Daniel Ståhls bragd i VM: ”Det största jag upplevt”

Duplantis hyllning

Framför tv:n satt även Armand Duplantis och imponerades. Mondo går själv in i VM-tävlingarna med kval på onsdagen, för att sedan finalhoppa på lördag. Duplantis och Ståhl är, givetvis, goda vänner efter alla åren i landslaget, och på Instagram sammanfattade Duplantis det hela med en hyllning på ett ord, som precis alla kan ställa sig bakom.

”Kingen!”, skriver Mondo.

210905 Armand Duplantis and Daniel Ståhl celebrate after Finnkampen athletics gala on September 5, 2021 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

I TV4 sa även Kajsa Bergqvist att det var det största hon upplevt på en friidrottsarena, och experten Carolina Klüft instämde.

– Jag kan knappt säga hur stort det här är av honom, säger hon.

Hon får medhåll av Alhaji Jeng, numera expert på SVT.

– Att göra det på det här sättet också, det seglar upp som en av de största svenska friidrottsprestationerna någonsin, säger han. 

LÄS MER: Armand Duplantis ger hela svenska folket gåshud med det allra mäktigaste löftet inför VM: ”Det är dags”