Vecka 3: Helger sabbar allting

Vi är nu inne i vecka tre av mina förberedelser inför midnattsloppet, där jag ska springa i mål på under 60 minuter enbart för att täppa till truten på min kollega Niclas som inte tror att jag klarar det.

Det hade varit jävligt skönt att kunna konstatera att Niclas kommer få äta upp sina ord och att jag är på god väg mot storformen. Men så ser det dessvärre inte ut.

En kryssning kom i vägen följt av en sjukdom som nu följs av en helg. Det pekar i dagsläget alltså mot att Niclas kommer bli 5 000 kronor rikare den 12 september när Midnattsloppet i Göteborg går av stapeln.

När artisters karriärer inte längre pekar spikrakt uppåt brukar de få uppträda på finlandsfärjor för att tjäna sitt uppehälle. Men för oss i Den som skrattar förlorar innebär en finlandsfärja själva höjdpunkten på en hittills brokig karriär.

Två pizzor och 35 enheter

Vi fick den stora äran att uppträda för vår älskade publik på Silja Galaxy under en 23-timmarskryssning förra helgen.

Hela ligan plus Tobbe Ström och tre andra killar.

Detta innebar, förutom två dagar jag aldrig kommer att glömma, naturligtvis en hel del osunt leverne.

Mums i käften.

När vi klev ombord på båten fick vi äta middag och där körde jag på ett säkert kort: pizza. Att jag även åt en pizza till lunch gjorde såklart ingenting, man kan ju aldrig få för mycket pizza.

Till maten dracks det öl, två stora stark för att vara exakt. Vi skulle ju strax upp på scen och jag var tvungen att dämpa nervositeten.

Efter det blir allt lite suddigt fram till söndag eftermiddag, men snabbt räknat blev det kanske 35 enheter alkohol som slank ned.

Trötthet: stark.

Antal träningspass under helgen: 0.

Försökte driva ut all ondska

Efter helgen så tränade jag både måndag och tisdag för att driva ut all ondska som ansamlats i min stackars kropp under helgen.

Resultatet: en mansförkylning som fått mig att tro att jag har drabbats av den nu för tiden så populära sjukdomen Corona.

Och där är vi nu, inför en stundande helg som sannolikt inte kommer att innehålla broccoli och löpning.

Det här med helger har helt enkelt sabbat mitt liv.

Nya tag nästa vecka.