Zlatans tokmäktiga Barca-rekord – som inte ens Lewandowski kunde slå: ”Hjälpte inte att det var gratis”

Robert Lewandowski är Barcelonas senaste supervärvning.
När han presenterades för fansen på Camp Nou hade klubben gratis inträde. Trots det dök det inte upp lika många som när Zlatan blev presenterad.

Robert Lewandowski är en av världens helt klart bästa anfallare. Den polske landslagsmannen har öst in mål för sitt Bayern München och vunnit nästan allt som går att vinna.

Blev emottagen av fansen

Men efter förra säsongen, och med ett år kvar på kontraktet i den tyska klubben, kände Lewandowski för en förändring. Till sist kom Bayern överens med Barcelona om en övergång för anfallaren, och förra veckan presenterades 33-åringen inför sin nya hemmapublik.

090828 Fotboll, UEFA Super Cup, Barcelona: Zlatan Ibrahimovic. © Bildbyrån

Barcelona var otroligt stolta över att ha lyckats locka över Lewandowki till klubben. När det var dags att visa upp sin nya anfallare för supportrarna valde de att inte ta något inträde – för att locka dit så många som möjligt.

Nu har publiksiffran till mottagandet blivit officiell, och hela 59 026 fans dök upp för att hälsa sin nya superanfallare välkommen. En imponerande siffra, och den näst bästa i under spelarpresentation i Barcelonas historia.

Zlatan har rekordet

Den som sitter på rekordet är nämligen en viss svensk vid namn Zlatan Ibrahimovic. När ”Ibra” anslöt från Inter kostade han runt 700 miljoner kronor att lösa, och hela 60 000 supportrar dök upp på Camp Nou för att se Zlatan för första gången i en Barca-tröja.

090823 Fotboll, spansk, spanska supercupen, Barcelona: Zlatan Ibrahimovic, med medalj. © Bildbyrån

En än mer imponerande siffra. Men det som är allra häftigast är att till Zlatans presentation kostade inträdet, till skillnad från Lewandowski…

LÄS MER: OS-hjälten Nils van der Poels häftiga besked – satsar nu på en helt ny sport: ”Tanken är att köra VM”