Zlatans stora vädjan inför fotbolls-EM i sommar: ”Det är det enda jag begär om jag kommer med i truppen”

Assist både mot Georgien och mot Kosovo.
Zlatan Ibrahimovic kan såklart räkna med att bli uttagen till EM i sommar. Men då har han bara ett krav.
– Det enda jag begär är att de svenska fansen får komma till arenorna vi spelar på, säger han till Fotbollskanalen.

Tre poäng mot Georgien i torsdags, tre nya mot Kosovo i går och ledning i VM-kvaltabellen. Zlatans två första landslagsmatcher sedan comebacken har givit två segrar och 39-åringen själv har legat bakom flera av målen.

”Är inte lätt”

Allt är frid och fröjd i landslaget. Efter en darrig insats mot Georgien såg det betydligt bättre ut mot Kosovo. Sverige visade upp ett spel som man kände igen och förbundskapten Janne Andersson var nöjd med lagets prestation.

Zlatan Ibrahimovic, landslaget
210325 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier football match between Sweden and Georgia on March 25, 2021 in Stockholm. Photo: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN / COP 106 / JM0097

I sommar är det dags för EM men Zlatan Ibrahimovic saknar publiken.
– Det är lite speciellt. Det är utan publik och vi är inlåsta i en bubbla. Det är inte lätt, det ska jag säga till dig. Att vara 39 bast och vara inlåst i en bubbla… Tro mig, det är inte lätt. Men vi är professionella och gör det vi ska göra. I slutändan handlar det om att vi ska ta de poängen vi ska ta, säger han till Fotbollskanalen.

”Helt annan feeling”

”Ibra” tycker att det skulle vara en helt annan känsla att spela mästerskap utan publik.
– Om jag kommer med (i EM-truppen), är det enda jag begär att det svenska folket får komma till arenorna vi spelar på. Om det blir ett mästerskap utan det svenska stödet… Det skulle vara en helt annan ”feeling”. Jag hoppas att de får komma dit, fortsätter han.

Zlatan Ibrahimovic, landslaget
210328 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during a press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Kosovo and Sweden on March 28, 2021 in Pristina. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0140

VM-kvalet tar nu paus till september. På onsdag spelar Sverige en träningsmatch mot Estland, då väntas Blågult ställa upp med ett reservbetonat lag, då de som inte fått så mycket speltid i veckans matcher väntas få chansen.

Vill du också se publik i fotbolls-EM? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Janne Anderssons mäktiga hyllning till Zlatan – pekar ut avgörande detaljen: ”Där är han fantastisk”

Få våra nyhetsbrev!