Zlatans stora oro – när Milan förändrar om helt: "Ibra är besviken"

Zlatans stora oro – när Milan förändrar om helt: ”Ibra är besviken”

Milan kommer att förändra organisationen helt.
Och det kan påverka Zlatan Ibrahimovic rejält.
”Ibra är mycket besviken”, skriver italienska tidningen La Repubblica.

I vintras återvände Zlatan Ibrahimovic till Milan igen efter att ha lämnat klubben 2012. En viktig del i den övergången var klubbikonerna Paolo Maldini och Zvonomir Boban.

Milan förändras

Sportcheferna fick inför säsongen stort ansvar i att ta Milan tillbaka din absoluta toppen av världsfotbollen igen. Ett första steg i nysatsningen var att plocka in mästaren Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200217 Zlatan Ibrahimovic of Milan against Lyanco Evangelista Silveira Neves Vojnovic of Torino during the Seria A game between Milan and Torino on February 17, 2020 in Milano. Photo: Matteo Gribaudi / Bildbyrån

Han om någon vet hur man vinner titlar och ställer höga krav på sina lagkamrater. Men nu är Milan på väg att förändras helt och hållet igen.

Nackdel för Zlatan

Det kan bli till Zlatans nackdel. För flera italienska medier som Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport rapporterar i dag att Maldini och Boban tvingas bort från storklubben.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200224 Zlatan Ibrahimović på plats under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Hammarby och Varberg den 24 februari 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Även huvudtränaren Stefan Pioli kommer att få lämna klubben i sommar, enligt italienska uppgifter. Ny tränare väntas bli tysken Ralf Rangnick, som tidigare varit i RB Leipzig.

”Ibra är besviken”

Han väntas även få en större roll som manager och få totalt ansvar för åde värvningar och laguttagningar. Därför kan det bli en oviss framtid för Zlatan i Milan då kontraktet går ut i sommar och det finns option för ytterligare ett år.

Det kan alltså bli Rangnick och inte Maldini/Boban som avgör om Zlatan ska få stanna kvar i Milan till nästa säsong. Dessutom kan det bli så att ”Ibra” själv inte är så sugen på att stanna kvar i ett Milan som förändras i grunden.
”Ibrahimovic, som blev övertygad av Boban att återvända, är mycket besviken”, skriver La Repubblica.

LÄS MER: Nära vännen avslöjar – hit vill Cristiano Ronaldo flytta: ”Jag vet med säkerhet”