Zlatans plötsliga utspel mot PSG – sågar sin förra klubb och(!) lagets superstjärna: ”Behöver få smak av blod”

Kylian Mbappé spås ta över stafettpinnen från Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.
Men enligt Zlatan Ibrahimovic gör fransmannen inte tillräckligt för att bli bäst.
– Han behöver få smak av blod, säger den svenske superstjärnan.

Det var med dunder och brak Kylian Mbappé slog igenom säsongen 2016/17. Blott 19 år gammal var han den lysande stjärnan i Monaco och ledde sitt rödvita gäng till en sensationsartad Champions League-semifinal.

Ett par månader sedan blev Mbappé, efter Neymar, världens dyraste spelarköp när PSG betalade upp emot 1,8 miljarder kronor för hans underskrift.

Zlatan med sylvass kritik

Sedan dess har Mbappé benämnts som arvtagaren till Lionel Messi och Cristiano Ronaldo som har turats om att vinna ballon D’or det senaste decenniet.

Fransmannen har ännu inte vunnit utmärkelsen och nu kommer Zlatan Ibrahimovic med sylvass kritik mot Mbappé, och vad han behöver göra för att bli världens bästa fotbollsspelare.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
210330 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team during a training session on March 30, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0100

– Jag älskar Mbappé men han gör inte tillräckligt. Han kan bli bra om han lär sig att lida. Han behöver få en smak av blod och gå genom eld och omringa sig själv av personer som säger att du inte är tillräckligt bra och att du kommer att bli den bästa, säger den svenska superstjärnan i en intervju med franska tv-kanalen Téléfoot.

Men det är inte bara mot Kylian Mbappé som Zlatan svingar emot. Även PSG får sin beskärda del av kakan:

”De är inget lag”

– Är dagens lag bättre än när jag var där? Nej. Vi var ett lag. I dag är det inte det, men det kanske blir det senare. Jag tror på laget.

Han fortsätter:

– Jag var en av de första spelarna som värvades efter att PSG fått nya ägare. Och jag är väldigt stolt för det. Utan mig hade PSG inte blivit vad klubben är nu. Vissa anser att jag kom för pengarna, staden och livet här, nej. Jag kom och förändrade allting, säger Ibrahimovic.

210328 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during a press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Kosovo and Sweden on March 28, 2021 in Pristina.
Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic spelade fyra år i Paris Saint-Germain och svarade för 113 mål på 122 matcher.

Det är siffror Mbappé ännu inte har uppnått. Fransmannen har stått för 83 baljor på 91 framträdanden.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics hälsning till världen efter historiska fullträffen – skickar kaxig passning

Få våra nyhetsbrev!