Zlatans oväntade sågning – av Cristiano Ronaldos livsstil: ”Det där är bara nonsens”

Cristiano Ronaldo har en hel stab runt om sig för att hålla kroppen i absolut topptrim.
Men 39-årige Zlatan Ibrahimovic bryr sig inte alls om sånt.
– Det där är bara nonsens , säger Zlatan till Sportbladet.

Under säsongen har många häpnats över att Zlatan Ibrahimovic fortfarande kan prestera på den absolut högsta nivån. 39 år gammal är han ett fysiskt fenomen och överträffar alla förväntningar på en spelare i den åldern.

Zlatans rekord

Nyligen slog han rekord och blev den äldsta spelaren någonsin att göra 15 mål under en Serie A-säsong och på torsdag kväll gör han bejublad landslagscomeback för Sverige. Det är inte alls illa för en fotbollsspelare som fyller 40 år i oktober.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
210322 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team during a press conference on March 22, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0090

Att döma av hans imponerande fysik tror nog många att stjärnsvensken har en hel stab med människor runt om sig för att hålla kroppen i absolut topptrim. För det börjar bli allt vanligare med världsspelare som anställer experter till en stab runtomkring sig.

Ronaldos liv

Storstjärnan Cristiano Ronaldo är det tydligaste exemplet på den utvecklingen. Portugisen var tidig med att anställa en egen dietist, kock, läkare samt personlig tränare.

Cristiano Ronaldo, fotboll
210202 Cristiano Ronaldo celebrate with Dejan Kulusevski of Juventus and teammates during the Coppa Italia Semifinal football match on February 2, 2021 in Milano . Photo: Daniele Buffa / BILDBYRÅN / kod / 0021

36-åringen har dessutom en anställd sömncoach i sin personliga stab för att maximera alla detaljer och bli så bra fotbollsspelare som möjligt. Men Zlatan vägrar att gå den här vägen.

”Är nonsens”

”Ibra” har varken personlig tränare eller någon anställd expert i sin närhet. Istället använder han sig enbart av den staben som är anställd av AC Milan, det här bekräftar i samband med landslagsåterkomsten.
– Jag har ingen alls. Jag tror inte på sånt. När folk brukar säga: ”Lycka till”, då säger jag: ”Jag behöver inte lycka”. Jag är bättre än det, säger han till Sportbladet.

Zlatan känner sin kropp bäst och litar till sig själv för att vara så bra som möjligt på fotbollsplanen. Han är heller inte mycket för vidskeplighet inför matcher.
– Att folk knackar i en vägg tre gånger eller sparkar på en dörr… De sakerna tror jag inte på. Jag tror på självförtroende och jag vet vad jag är bra på. Så fort jag kommer ut på planen så har jag fokus på det jag ska göra. Sen har jag bra eller mindre bra matcher, säger han i intervjun.

När han får höra att Ronaldo har en anställd sömncoach så himlar han bara med ögonen. Och dömer ut portugisens extrema livsstil helt.
– Men allt det där runt omkring… Det är bara för att göra dig själv viktig och få andra att tänka: ”Det här behöver jag”. Det där är bara nonsens. Det är bara att jobba hårt och tro på det du gör, säger Ibrahimovic till kvällstidningen.

Håller du med Zlatan? Dela artikeln och dela med dig av din åsikt!

LÄS MER: Zlatans tårar blev en världsnyhet – nu förklarar han sanningen bakom: ”Det är inte lätt”

Få våra nyhetsbrev!