Zlatans nya utspel efter Mikael Lustigs omtalade ord: ”Jag skrattar åt det”

Mikael Lustig skrek ”fittor” i direktsänd tv.
Nu kliver Zlatan Ibrahimovic in i debatten.
– Och så får han skit i Sverige för det?, säger Zlatan i SportExpressens ”Kvartsamtal”.

Det var i den avgörande VM-playoffmatchen av Sverige-Italien som Mikael Lustig lackade ur innan matchen ens börjat. När italienska fansen visade total respektlöshet och buade under den svenska nationalsången så såg högerbacken rött.

Lustig vände sig om till sin lagkamrater och skrek ”Jävla fittor är de” – framför kameran i direktsänd tv för en svensk miljonpublik. Ord som han fick rejält med kritik för och Lustig valde även att gå ut och be om ursäkt för sitt uppträdande.

Zlatan kan inte förstå

Över ett halvår senare kan Zlatan Ibrahimovic fortfarande inte förstå kritiken och den stora uppståndelsen kring Lustig.
– Jag såg något med Mikael Lustig, inför matchen mot Italien som han hade skrikit. Det där är ingenting. Och så får han skit i Sverige för det, säger Zlatan i SportExpressens intervjuserie ”Kvartsamtal”.

Könsord och hånfulla gester är helt enkelt en del av vardagen för fotbollsspelare, menar Zlatan. Och de orden som Lustig sa är långt, långt ifrån de värsta som ”Ibra” hört på en fotbollsplan.
– Hos oss är det normalt. Det som hände honom, jag skrattar åt det. För det är ingenting jämfört med hur de kan hugga, säger han i intervjun.

”Bara jaga honom”

Zlatan erkänner själv att det var ganska mycket trashtalk från hans sida när han var yngre men ju äldre han blivit desto mer har han slutat med sånt på planen.
– När jag var yngre var det mer obalanserat. Då fokuserar du på fel saker. Då var det bara att jaga honom och få honom ur balans, men det är han som vill få dig ur balans. Så han lyckas genom att få dig att göra samma sak. Nu är det kontrollerat, säger Zlatan i ”Kvartsamtal”.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Zlatans stora kärleksförklaring – under mardrömmen: ”Det var det bästa med skadan”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);