Zlatans mäktiga löfte när han avslöjar sina framtidsplaner: ”Jag kommer fortsätta till…”

Hittills har det blivit 10 mål på 6 ligamatcher.
Nu avslöjar Zlatan Ibrahimovic att han inte har några planer på att lägga av.
– Jag kommer fortsätta till jag inte kan göra de här sakerna som jag gör, säger han till BBC.

Den här hösten har Zlatan Ibrahimovic verkligen upplevt en ny vår i sin karriär. Svensken har varit i sensationell storform och öst in mål när han lett Milan tillbaka till toppen av Serie A.

Zlatan hungrig

Efter 10 omgångar är Milan fortsatt obesegrade och leder italienska ligan bekvämt. Samtidigt som Zlatan leder skytteligan med otroliga 10 mål på bara 6 ligamatcher.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200801 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates during the Serie A match between Milan and Cagliari on August 1, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / Bildbyrån

Och då har han ändå genomlidit en coronasmitta och tvingats till karantän under den perioden. 39 år gammal har ”Ibra” visat att han fortfarande är att räkna med i den absoluta toppen av världsfotbollen.

Nyligen belönades han med Guldbollen vid Fotbollsgalan och Zlatan är också högst aktuell för en landslagscomeback inför stundande EM 2021 nästa sommar. Kommande år fyller han hela 40 år men ändå är lejonet fortfarande hungrigt.

”Jag är ärlig”

Stora frågan är hur länge han kan orka spela fotboll på toppnivå? I en intervju med BBC berättar Zlatan att han inte alls är redo att lägga av närmaste tiden.
– Jag kommer fortsätta till jag inte kan göra de här sakerna som jag gör. Jag måste bara hålla mig i form, sedan kommer resten att lösas av sig själv, säger han till BBC.
– Jag är ärlig när jag säger att jag inte springer som jag sprang tidigare, jag springer mer smartare nu. Anledningen till att jag säger det är för att den italienska ligan är den svåraste att spela i för en anfallare, det är väldigt taktiskt och Italiens filosofi är mer att inte släppa in ett mål snarare än att göra ett.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201017 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates scoring his first goal during the Serie A football match between Inter and Milan on October 17, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / BILDBYRÅN

Zlatan nuvarande kontrakt med Milan sträcker sig fram till sommaren och sedan är han fri att göra vad han själv vill. Även om det verkar som att han kan stanna i Milan längre.
– Jag har varit här under olika generationer. Jag spelade mot Paolo Maldini (sportchef i Milan) och nu spelare jag med hans son Daniel. Förhoppningsvis kan jag spela med Daniels son också, det hade varit ett mirakel, säger han i intervjun.

LÄS MER: Chocken: Här nobbas Zlatan Ibrahimovic helt(!) – när ligans 25 bästa spelare tas ut: ”Han borde vara med…”

Få våra nyhetsbrev!