Zlatans klockrena Ikea-hyllning – efter mäklarens ord ”Jag sa till min fru att…”

.

Zlatan Ibrahimovic tjänar multum i och med sitt nya kontrakt i Los Angeles Galaxy, men den lyxiga livsstilen genomsyrar inte allt.
Superstjärnan berättar att huset är fullt av IKEA-möbler och drog på ett supporterevent till med ännu ett klassiskt citat.
– Mäklaren sa att rika människor inte handlar på Ikea. Jag svarade nej, men intelligenta människor gör, säger Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic är på väg in i sin andra säsong med LA Galaxy. Fjolåret slutade med dundersuccé och svensken stod för totalt 22 mål på 27 matcher.

Tillbaka i LA Galaxy

Laget tog sig trots Zlatans succé inte vidare till slutspel, men det är någonting superstjärnan tänker ändra på i år. Den 2 mars är det säsongspremiär och i natt fanns gjorde han ett framträdande på ett supporterevent.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Till nästa säsong tänker han ge Galaxy-fansen någonting alldeles extra.
– Den här säsongen ska jag ge er en gåva. Jag ska slå varje MLS-rekord den här säsongen, säger Zlatan enligt MLS-journalisten Adam Serrano.

Zlatans helsköna Ikea-hyllning

Zlatan skrev inför säsongen på ett nytt kontrakt värt 7,2 miljoner dollar, motsvarande 64 miljoner svenska kronor, och är därmed den bäst betalde spelaren i MLS historia.

Men svensken lever trots det inte i någon större lyx, i alla fall inte när det kommer fashionabla möbler och exklusiva soffor.

Under supportereventet berättade Zlatan att familjen köpte ett tomt hus när de anlände i Los Angeles – och fyllde det med IKEA-möbler.
–– Ikea är fantastiskt. När vi skulle flytta hit sa jag till min fru att köpa ett hus med möbler men hon sa att det inte fanns något. Hon hade bara hittat ett hus utan möbler som hon gillade. Då sa jag till mäklaren att åka till Ikea och köpa allt, men mäklaren sa att rika människor inte handlar på Ikea. Jag svarade; nej, men intelligenta människor gör, säger Zlatan.

Hyllar köttbullarna

Huruvida Zlatan ställde sig och skruvade ihop alla möbler själv är oklart.  Men någonting han njuter av är en svensk klassiker i form av Ikeas köttbullar.
– De är jättegoda, säger han.

Dela artikeln för att hylla Zlatan!

Zlatans målproduktion

  • Ajax: 110 matcher, 48 mål
  • Juventus: 92 matcher, 26 mål
  • Inter: 117 matcher, 66 mål
  • Barcelona: 46 matcher, 22 mål
  • Milan: 85 matcher, 56 mål
  • Paris Saint Germain: 180 matcher, 156 mål
  • Manchester United: 53 matcher, 29 mål
  • Los Angeles Galaxy: 27 matcher, 22 mål

LÄS MER: Sarah Sjöströms sköna känga till Zlatan Ibrahimovic

Hovets svar – på Zlatans fräcka skämt med drottning Silvia