Zlatans jättesågning av lagkamraterna – och svenska landslagsprofilerna: ”Jag är en Ferrari bland Fiat”

.

Zlatan Ibrahimovic räds inte för att säga vad han tycker.
Vilket är precis vad han gör genom att såga sina lagkamrater – och gamla landslagskompisar.
– Jag är som en Ferrari bland Fiat, säger han till ESPN.

Inför årets största match i USA när Los Angeles-lagen Galaxy och FC gör upp så är Zlatan Ibrahimovic rejält i ropet. Han har tidigare sagt att han är bäst i hela MLS och även bjudit på citat om Area 51(?).

Zlatans jättesågning

Nu är Zlatan igång igen inför LA-derbyt som spelas natten till lördag. Genom att gå ut och såga sina lagkamrater – och även gamla svenska landslagsspelare.
– Om jag ska vara ärlig håller MLS inte samma nivå som ligorna gör i Europa. När jag spelade där lirade jag med killar som var på samma nivå som mig, eller väldigt nära. Det gör det enklare att spela tillsammans. Här är jag som en Ferrari bland Fiat, säger Zlatan i en intervju med ESPN.
– Det kan hända att en Ferrari kan bli en Fiat eller att en Fiat kan bli en Ferrari. Jag hade samma problem i landslaget, även om det inte var lika stort där. Jag sa till dem att ”jag kan inte acceptera det. Jag kan inte acceptera att bollen inte kommer där den ska eller att den kommer för sent.”

Zlatan Ibrahimovic, landslaget
160613 Sveriges John Guidetti och Emil Forsberg kramar om Zlatan Ibrahimovic som spelat in bollen på en Irländsk försvarare vilket resulterade i 1-1 i fotbollsmatchen mellan Irland och Sverige under fotbolls-EM den 13 juni 2016 i Saint-Denis.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87239

Zlatan menar nu att det betydligt lägre tempot i MLS även gör han själv mycket sämre. Att han själv håller på att förvandlas till en ”Fiat”.
– Jag vill att de ska hålla samma nivå som jag, allt det här gör att jag blir något mer långsam. Spelet här i USA skulle kunna vara så mycket snabbare, så mycket mer taktiskt och mycket mer rytmiskt.

”Jag accepterar inte det”

”Ibra” vill även kritisera MLS-spelarnas brist på passion och ambition. Medan Zlatan har vunnit stora titlar i varenda land han spelat i och hatar att förlora så finns det inte samma glöd i LA Galaxy.

Zlatan Ibrahimovic, MLS
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

MLS-storklubben missade slutspelet i fjol och ligger just nu hela 12 poäng efter stadsrivalen Los Angeles FC.
– Här kan du förlora fem matcher och folk tänker ändå: ”Ta det lugnt, du är i slutspel”. Men varför ska man ens spela de första åtta månaderna av säsongen? Nä, jag accepterar inte det. För att vara bäst måste du vara bäst varje dag, säger han till ESPN och får även frågan om vad som är hans dröm.
– Drömma? Jag behöver inte drömma. När jag var ung drömde jag. Nu är jag i drömmen, jag är drömmen.

LÄS MER: Zlatans uppmärksammade hån i natt: ”Hur gammal är han? När jag var 29 år…”

Här ger Zlatan det allra skönaste svaret – på den helmärkliga frågan…