Zlatans ärliga erkännande – så nära var han att ge upp allt i somras: ”Jag sa till honom”

Zlatan Ibrahimovic gör storsuccé i år.
Nu berättar han exakt hur nära det var att han la av i somras.
– Jag sa till honom: ”Det är nog, jag fortsätter inte”, säger han i en intervju med Sky Sports.

I januari återvände Zlatan Ibrahimovic till AC Milan igen. Efter spel i PSG, Manchester United och Los Angeles var svensken tillbaka i Milano igen.

Zlatan glödhet

Sedan dess har det blivit en braksuccé för ”Ibra” och Milan har vaknat till liv igen. Redan i våras var de rödsvarta hela Italiens formstarkaste lag efter svenskens ankomst.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201017 Zlatan Ibrahimovic of Milan ahead of the Serie A football match between Inter and Milan on October 17, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / BILDBYRÅN

Hösten har sedan blivit ännu bättre när Milan leder Serie A och är obesegrade efter 10 ligaomgångar. Zlatan är dessutom skytteligaledare med otroliga 10 fullträffar på bara 6 ligamatcher och lagets stora ledare på planen.

Men det var inte helt självklart att 39-åringen skulle fortsätta spela i Milan – eller fotboll överhuvudtaget i höst. För under sommaren kände Zlatan att det var dags att lägga skorna på hyllan.

”Jag var orolig”

Nu berättar han i en ärlig intervju med Sky Sports hur nära det var att han gick i pension.
– Pioli (Milans tränare) frågade hur jag ville göra och jag sa till honom: ”Det är nog, jag fortsätter inte”. Jag var orolig över mina uppoffringar och tänkte på min familj i Sverige. Jag ville inte ha ett år till som de här sex månaderna, säger han till Sky. 

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201017 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates scoring his first goal during the Serie A football match between Inter and Milan on October 17, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / BILDBYRÅN

Men dagen efter ringde Stefano Pioli upp till Ibrahimovic. För att övertala svenske anfallsstjärnan.
”Om du inte stannar kommer det inte vara det samma”, sa han till Ibra.

Men under semestern kom Zlatan på andra tankar och kände att han hade mer att ge på fotbollsplanen och förlängde sitt kontrakt med Milan. Även om det är svårt utan familjen vid sin sida.
– Det är inte lätt. Jag saknar min familj, det är första gången jag är i en klubb utan dem. Det sportsliga målet får mig att inte tänka på att de ej är här, säger han i intervjun.

Blågul comeback

Zlatan Ibrahimovic erkänner även att det var mycket nära att han la av i samband med den otäcka långtidsskadan i Manchester United.
– Jag har alltid velat sluta på topp och jag trodde att jag skulle sluta för att jag var 35. Men efter skadan återvände jag till planen och förstod att jag var tvungen att fortsätta. Vem är jag utan fotboll?

Men 39 år gammal presterar han fortfarande på den absolut högsta nivån i världsfotbollen. Zlatan är även högaktuell för en återkomst till svenska landslaget igen.

LÄS MER: ”Svennis” om de TRE svenska stjärnorna han försökte värva – men misslyckades

Få våra nyhetsbrev!