Zlatan tillbaka i landslaget igen – Janne Andersson avslöjar nu planen för 41-åringen: ”Det är tanken”

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i svenska landslaget igen.
På onsdagen blev 41-åringen uttagen till kommande EM-kvalmatcherna.
– Zlatan är väldigt, väldigt sugen, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Nyligen kom Zlatan Ibrahimovic tillbaka till spel igen efter sin tuffa knäskada och efterföljande operation. För två veckor sedan gjorde 41-åringen comeback för regerande Serie A-mästarna Milan och har hittills hunnit med tre inhopp i Italien.

Zlatan tillbaka

Efter återkomsten till matchspel igen kommer nu nästa stora glädjebesked för svenske storstjärna. På onsdagen blev ”Ibra” uttagen till det svenska landslaget igen.
– Zlatan och jag har haft kontakt till och från under hans skadeperiod. Nu känner han sig så pass bra efter de här tre inhoppen att han kan komma in och tillföra på planen. Och det är det är frågan om, inhopp, säger förbundskaptenen Janne Andersson på dagens presskonferens.
– Hans personlighet och ledaregenskaper är bra även vid sidan av planen. Men tanken är att han ska komma in och bidra på planen, annars hade jag inte tagit ut honom.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, landslaget
210328 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier football match between Kosovo and Sweden on March 28, 2021 in Pristina. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0140

Zlatans namn fanns med i den blågula trupp som nu ska inleda EM-kvalet med matcher mot Belgien och Azerbajdzjan i slutet av mars. Båda matcherna spelas på svenska mark, hemma på nationalarenan Friends arena.

LÄS MER: Janne Anderssons tokilska efter olämpliga hånet på Idrottsgalan – hård kritik mot tv-profilen: ”Bedrövligt”

Janne erkänner

Janne erkänner också planen för Ibrahimovic i landslagstruppen.
– Jag ser honom inte som en startspelare. Det blir mer som det har varit i Milan att det finns inhoppsmöjligheter. Sedan beror det på hur det står i matcherna och hur möjligheterna är, säger förbundskaptenen på pressträffen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, landslaget
230110 head coach of the Swedish men’s football national team Janne Andersson at a training session on January 10, 2023 in Albufeira. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0306

Nästa fråga är hur framtiden ser ut för Zlatan Ibrahimovic efter de kommande EM-kvalmatcherna då spelarkarriären lider mot sitt slut och ett farväl till Milan närmar sig.
– Är man på den nivån där man hoppar in och spelar i Milan så är man aktuell. Det handlar om hans egen inställning också, om han vill eller inte. Zlatan är väldigt, väldigt sugen och vill bidra. Så är det i dag sedan får vi se hur framtiden blir, erkänner Janne på framtidsfrågan.

LÄS MER: Lagkamratens oväntade ord om Zlatan Ibrahimovic – som nu förbryllar alla: ”Han kommer att…”

Senaste gången Zlatan Ibrahimovic spelade landslagsfotboll med Sverige var i play off till VM mot Polen i mars 2022. Han är fortfarande den äldste landslagsspelaren i den blågula tröjan någonsin.

Vad tycker du om Zlatan i landslaget? Dela artikeln och säg din åsikt!

Svenska truppen:

Målvakter
Robin Olsen
Kristoffer Nordfeldt
Viktor Johansson

Backar
Victor Nilsson Lindelöf
Isak Hien
Hjalmar Ekdal
Ludwig Augustinsson
Joel Andersson
Gabriel Gudmundsson
Edvin Kurtulus
Carl Starfelt
Emil Holm

Mittfältare/anfallare 
Emil Forsberg
Dejan Kulusevski
Mattias Svanberg
Jesper Karlsson
Alexander Isak
Viktor Gyökeres
Zlatan Ibrahimovic
Jesper Karlström
Albin Ekdal
Anthony Elanga
Viktor Claesson
Samuel Gustafson
Kristoffer Olsson
Robin Quaison