Zlatan Ibrahimovics utspel efter stora återkomsten – skickar passning till kungen: ”För 20 år sen...”

Zlatan Ibrahimovics utspel efter stora återkomsten – skickar passning till kungen: ”För 20 år sen…”

Zlatan Ibrahimovic gjorde assist direkt i sin återkomst.
Sen skickade han en passning – till kungen.
– Jag tog över för 20 år sen, säger han.

Det var anspänning i luften under torsdagen då Zlatan Ibrahimovic äntligen gjorde comeback i det svenska landslaget, efter nästan fem år utanför det. Svensken valde att kliva åt sidan efter ett misslyckat EM 2016, men efter att ha försonats med Janne Andersson under hösten och vintern så var svensken tillbaka i den blågula tröjan i torsdagens VM-kvalmatch mot Georgien.

Assist direkt

Zlatan Ibrahimovic blev, i samband med att matchen blåstes igång, den äldste spelaren någonsin att representera det svenska herrlandslaget, och det dröjde inte länge innan han satte avtryck på planen. Med cirka halvtimmen spelad så sög Ibrahimovic ner en boll på bröstet i straffområdet, och slungade in den i mitten där Viktor Claesson påpassligt höll sig framme och rakade in 1-0.

210325 Viktor Claesson and Zlatan Ibrahimovic of Sweden celebrate after 1-0 during the FIFA World Cup Qualifier football match between Sweden and Georgia on March 25, 2021 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Assist direkt för Ibrahimovic, alltså, och en viktig sådan skulle det visa sig. Det blev nämligen inga fler mål i matchen och Ibrahimovic lämnade visserligen sin comeback mållös, men med en personlig poäng, och tre för Sverige i gruppen, i bagaget. I övrigt var dock Ibrahimovic inte nära att näta, och Sveriges offensiv överlag såg i stunder tafatt ut.

Hälsningen – till kungen

Men Ibrahimovic var nöjd över vara tillbaka i landslaget, och direkt efter matchen så kom han med en klockren och kaxig passning på Instagram – till den svenska kungen.

”Carl XVII Guztaf”, skriver han.

PARIS 2014-12-02 kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia och PSG:s Zlatan Ibrahimovic p Parc des Princes i Paris p tisdagen. Vid lunchtid v‰lkomnades det svenska kungaparet till PSG:s hemmaarena Parc des Princes. Det svenska kungaparet inledde p tisdagen ett fyra dagar lÂngt statsbesˆk i Frankrike. Foto: Jonas Ekstrˆmer / TT

Efter matchen fick Ibrahimovic chansen att utveckla det hela, och då sa han följande:

– Det finns en gammal kung och det finns en ny kung.

Ibrahimovic fick dessutom frågan om han är sugen på att ta över tronen, och blixtsnabbt svarade han då:

– Den tog jag över för 20 år sedan…

LÄS MER: Janne Andersson slår tillbaka mot Zlatan – efter överraskande orden: ”Jag får ta det med honom”

Få våra nyhetsbrev!