Zlatan Ibrahimovics stora mardröm i natt – kan nu ha spelat sin allra sista match

Ett mål och en assist av Zlatan Ibrahimovic räckte inte.
LA Galaxy förlorade mot lokalrivalen LA FC och är utslagna ur MLS-slutspelet.
Nu kan även den svenske superstjärnan gjort karriärens sista match.

Zlatan Ibrahimovic har gjort en makalös säsong, och burit sitt LA Galaxy till slutspel. Väl där så tog man sig förbi den första rundan – och i natt väntade ett stekhett derby mot lokalrivalen LA FC.

Två poäng räckte inte

Inte nog med: Det var även en rejäl ”match i matchen” mellan Zlatan Ibrahimovic och Carlos Vela, tvåan respektive ettan i grundseriens skytteliga. Men trots succé av ”Ibra” räckte det inte till fortsatt spel i slutspelet.

190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Just Carlos Vela gjorde själv både 1–0 och 2–0 i den första halvleken, innan Zlatan klev in i handlingarna. Svensken assisterade först till 1–2, och i början av den andra halvleken kvitterade han till 2–2.

Kan ha gjort sista matchen

I en svängig match kunde dock LA FC, som vann grundserien, rycka ifrån och vinna. Slutresultatet skrevs till slut till 5–3 – och för Zlatan Ibrahimovic kan det ha varit karriärens allra sista match.

Hans kontrakt i MLS går ut den sista december, och han har själv öppnat för att det kan vara hans sista säsong. Han har även ryktats tillbaka till Europa, men vad som händer framöver är alltså högst oklart.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!