Zlatan Ibrahimovics oförglömliga konstverk – som lurade kameramannen tre gånger på raken: ”Jag glömmer det aldrig”

Han är en av fotbollsvärldens allra främsta någonsin.
Zlatan Ibrahimovic kunde verkligen lira boll i sina bästa stunder.
Som den gången han lurade kameramannen tre gånger på raken.

Tänk att vi aldrig mer får se Zlatan Ibrahimovic spela fotboll igen. Det gör verkligen ont i en fotbollsälskares hjärta – för som ”Ibra” kunde bjuda på en show.

Ibrahimovic i Ajax

När han var som allra bäst var de få som kunde stoppa svenske världsstjärnan och framförallt i hans yngre dagar var Ibrahimovic en riktig trollgubbe. Han vände och vred på kroppen i de mest onaturliga rörelserna för att lura sina motståndare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Ajax
031022 Fotboll, Champions League, Ajax : Zlatan Ibrahimovic, Ajax, matchvinnare efter att ha gjort det avgörande 1-0 målet. © BildbyrÂn – 50819 D

Först hade han lekstuga i Allsvenskan som tonåring och blev sedan svensk fotbolls dyraste försäljning när han skrev på för holländska storklubben Ajax i början av 2000-talet. Efter en trög start i Amsterdam skulle det sedan lossna ordentligt för Zlatan och han skulle ta nästa steg till att bli en anfallare i världsklass.

Zlatans drömmål

Den 22 augusti 2004 gjorde Ibra sin allra sista match för Ajax och han skulle lämna en avskedspresent som hette duga. Många anser att det är Ibrahimovics vackraste mål i karriär och vi är beredda att hålla med om att hans absolut sista mål i Ajax-tröjan verkligen är ett stycke fotbollshistoria, se det här nedanför.
– Jag kommer aldrig att glömma min sista match för Ajax. Det var ett fint mål, eller nej, ett fantastiskt mål. Jag är väldigt glad över att jag har gjort det och jag kan titta tillbaka på videorna och se det målet många gånger. Jag njuter verkligen av det målet, säger Zlatan själv om sitt otroliga konstverk.
– Det var mitt sista mål i Ajax. Det kändes som att jag verkligen gav alla ett minne innan jag lämnade.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Ajax
021022 Fotboll, UEFA-cupen, AJAX – Rosenborg: Zlatan Ibrahimovic slår till igen och jublar efter 1-0-målet. © Bildbyrån – Cop 30

Det finns så oerhört mycket att säga om det här drömmålet, se videon nedanför, men den allra bästa detaljen som många missar är att han faktiskt lurar kameramannen tre gånger på raken. Vi kan aldrig få nog av det här makalösa solomålet.
”Ett av mina absoluta favoritmål någonsin”, skriver en användare
”Helt otroligt att göra ett sånt där mål i sin sista match”, skriver en annan.
”Jag älskar att han lurade kameramannen så många gånger”, skriver en tredje.

Är Zlatan Sveriges bästa fotbollsspelare någonsin? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Fyra overkliga passningar som bevisar att Zlatan är från en helt annan planet

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev