Zlatan Ibrahimovic pekar ut den bästa unga spelaren i världen just nu – en värdig arvtagare till sig själv

Zlatan Ibrahimovic pekar ut den bästa unga spelaren i världen just nu – en värdig arvtagare till sig själv

Zlatan Ibrahimovic har tagit farväl av spelarkarriären.
Nu sticker 41-åringen ut och hakan genom att blicka ut i fotbollsvärlden.
”Ibra” utser den allra bästa unga spelaren som finns just nu.

En alldeles fantastisk och lång fotbollskarriär är över. Zlatan Ibrahimovic har gått i pension och lämnar extraordinära mål, spektakulära konstnummer och en av sportens mest färgstarka personligheter bakom sig.

Zlatans karriär

Det blev hela 24 år som professionell fotbollspelare för nio olika klubbar runt om i Europa och även i Nordamerika. Under karriären lyckades ”Ibra” vinna så mycket som 32 titlar under sin många år inom toppfotbollen men nu är det färdigspelat.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
230210 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Torino on February 10, 2023 in Milan. Foto: Image Photo / COP 290 / MIL1002

Efter att ha varit med så länge och spelat med och mot några av världens bästa spelare så vet Zlatan vad som krävs att nå den absoluta världstoppen. Han känner verkligen igen klass när han ser det på fotbollsplanen efter att ha spelat för storklubbar som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG och Manchester United.

LÄS MER: Henrik Larsson erkänner nu vad han egentligen tycker om Zlatan Ibrahimovic: ”Vi är verkligen olika”

Ibras hyllning

Nu har han själv tagit sig an uppgiften att utse den allra bästa unga spelaren i fotbollsvärlden just nu. Zlatan må ha charmats av storstjärnorna Kylian Mbappé och Vinicius Jr men väljer ändå någon helt annan som sin favorit och någon som påminner mycket mer om han själv.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
220123 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A between Milan and Juventus on January 23, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0048

Svenske världsstjärnan lägger sin röst på sensationen Erling Haaland. 22-årige norrmannen som tagit hela Premier League med storm den gångna säsongen och slagit alla tiders målrekord i ligan redan som debutant.

LÄS MER: Glenn Hysén ryter till och vill ge Zlatan Ibrahimovic den allra största hyllningen en fotbollsspelare kan få

”Är helt besatt”

Det finns något väldigt särskilt som Zlatan gillar hos Manchester City-juvelen.
– Erling Haaland är bra, han är helt besatt av att göra mål. Och han gör heller inte mer än vad han behöver göra, han är bara fokuserad på målen. Det kan du verkligen se på honom som spelare. Det finns fotbollsspelare som tror att de kan göra mer än vad de är kapabla till och det är inte särskilt smart. Jag ser den intelligensen hos Haaland, han vill bara göra mål. Han vet att han kan göra det och det är det enda han försöker göra, säger Zlatan i en intervju med CBS Sport.

Med tanke på Erling Haalands unika fysik och näsa för mål samt att han är från Skandinavien så är han en värdig ersättare till Zlatan Ibrahimovic på den stora fotbollsscenen. Och han har redan lyckats med två saker som Zlatan aldrig åstadkom under sin karriär: Att vinna Premier League och Champions League.

Håller ni med Zlatan Ibrahimovic här? Dela artikeln och säg din åsikt!