Zlatan avslöjar: Ville sluta med fotboll – och börja spela hockey (!)

Inatt Zlatan gjorde sitt 500:e mål på ett makalöst vis. 
Men nu avslöjar han hur nära han var att ge upp fotbollen – för ishockey.

Hela fotbollsvärlden pratar om Zlatan Ibrahimovics osannolika show från inatt, där han alltså gjorde sitt 500:e mål i karriären – och som han gjorde det!

”Vilket mål! Stort grattis till en av de bästa spelarna jag har tränat. Mycket bra, min vän”, skrev Zlatans förre tränare, Carlo Ancelotti på Instagram.

Zlatan avslöjar: Kunde valt hockey

Det fanns en risk att vi aldrig hade fått chansen att njuta av Zlatans fotbollskonster på planen. För nu avslöjar den svenske världsstjärnan att han kunde valt hockey (!) i stället för fotbollen.

I en intervju med TSN, som Hockeysverige.se refererar till, berättar Zlatan om en förlustmatch när han var 12 år gammal som nästan fick honom att ge upp fotbollen.
– Jag tror att jag var 12 år gammal. Vi förlorade en match och målvakten hade ingen bra dag. Jag tror vi släppte in åtta mål. Då sa jag till mig själv: ”Det får räcka – jag vill spela ishockey i stället”, säger han i intervjun.

”Tycker jag gjort det bra”

Men Zlatan fick snabbt överge den idén.
— Det var för dyrt för mig och jag hade inte råd. Så jag gick tillbaka till fotbollen och jag tycker jag gjort det bra, säger han i intervjun.

Så här i efterhand är nog de flesta glada över att han valde fotbollen trots allt…

DELA för att gratulera Zlatan Ibrahimovic till sitt 500:e mål i karriären!