Zengin slutar i landslaget efter Janne Anderssons petning

Zengin slutar i landslaget efter Janne Anderssons petning

På tisdagen offentliggjorde Janne Andersson sin första landslagstrupp som ny förbundskapten. Det blev en del nya namn efter att flera landslagsprofiler valt att sluta efter EM 2016. Men en som helt petades ur landslagstruppen var Erkan Zengin, som ändå fått gott om förtroende under Erik Hamrén.

Fast enligt Zengin rör det sig inte om en petning utan att han valt att sluta.
– Jag sa efter EM att jag skulle sluta, men de har inte meddelat det. jag pratade lite grann med Marcus Allbäck. Jag har slutat i landslaget, säger Zengin i en intervju med SportExpressen.
– Jag vill lämna över till de som är bättre. Jag känner att jag inte klarar av det, eftersom jag inte spelade EM-matcherna. Det känns som att det finns bättre spelare än mig.

Därmed tackar yttermittfältaren för sig efter att ha kommit in i landslaget på senare år och stundvis varit en startspelare i A-landslaget.
– Jag har haft bra tider, men nu när Zlatan har slutat är det lika bra för mig att sluta också, säger Zengin till SportExpressen.
– Jag vill tacka allihopa. Jag har varit med i tre-fyra år, varit med hela tiden, förutom EM-matcherna. Men nu har jag gjort mitt.

LÄS MER: Hollands jätteavbräck till VM-kvalmötet med Sverige.

Gilla Sportbibeln om du också älskar fotboll.