Zecira Musovics vackra gest för utsatta barn – blågula VM-hjältens beundransvärda initiativ: ”Älskar det”

Zecira Musovic fick sitt stora genombrott i VM.
Nu ska hon göra sitt yttersta för att hjälpa utsatta barn.
– Jag älskar att arbeta med människor och hur vi kan göra samhället bättre, säger landslagsmålvakten i ett pressmeddelande.

Sommarens fotbolls-VM blev Zecira Musovics stora genombrott i svenska landslaget. Efter att ha varit ständig andramålvakt bakom Hedvig Lindahl i många år fick 27-åringen nu chansen att ta över ansvaret mellan stolparna och imponerade stort.

Hjälten Musovic

Både Musovic och Sverige växte in i mästerskapet och efter en trevande start gjorde man sina bästa matcher i åttondelsfinalen mot USA och kvartsfinalen mot Japan. Mycket tack vare svenska landslagsmålvakten som räddade Blågult flera gånger om, framförallt i bragdmatchen mot guldfavoriten USA.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zecira Musovic, landslaget
220221 Goalkeeper Zecira Musovic pose for a portrait during a press event with the women’s national football team of Sweden during Algarve Cup on February 21, 2022 in Albufeira. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0284

Musovic stängde igen och håll nollan mot amerikanskorna samt slog nytt mästerskapsrekord med flest antal räddningar utan att släppa in ett mål. En otrolig prestation av målvakten, som till vardags spelar i storklubben Chelsea, och som i slutändan resulterade i ett VM-brons för Sverige.

Nya uppdraget

Efter VM-succén har en hel del uppmärksamhet riktats mot Zecira och nu vill hon hjälpa andra. Svenska fotbollsmålvakten har fått ett nytt uppdrag som värmer mångas hjärtan, som ny ambassadör för organisationen Friends.
– Vi är så glada och stolta över att Zecira Musovic väljer att engagera sig i kampen mot mobbning tillsammans med oss på Friends. Idrotten är tyvärr, precis som skolan och nätet, ett sammanhang där det förekommer att barn utsätts för kränkningar och där de kan känna sig ensamma. Därför känns det extra viktigt att en så stark profil inom fotbollsvärlden är med oss i arbetet för att öka barns trygghet, säger Lovisa Lönnebo, kommunikationschef på Stiftelsen Friends i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zecira Musovic, landslaget
230922 goalkeeper Zecira Musovic of Sweden at lineup ahead of during the Nations League football match between Sweden and Spain on September 22, 2023 in Gothenburg. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / MI0540

Musovic tar sitt nya uppdrag på största allvar för att kunna hjälpa utsatta barn i Sverige.
– Jag älskar att arbeta med människor och söker ständigt efter sätt kring hur vi kan bli bättre och hur vi kan göra samhället till en bättre plats genom att få fram den bästa versionen av oss själva. Nästa generation och barn är något jag brinner för och jag tror det är viktigt för oss alla att förstå att det är de som ska ta efter oss och förhoppningsvis fortsätta det goda arbetet. Idrott tror jag även är kanske ett av samhällets vassaste verktyg i hur vi kan skapa inkludering och hur vi kan göra samhället till ett riktigt bra lag, säger hon själv i ett pressmeddelande.
– Friends gör ett fantastiskt arbete och deras värderingar klingar väl ihop med mina egna. När jag därför fick frågan från Friends så var det en ”no brainer” för mig att teama upp. Tillsammans kommer vi att göra skillnad i frågor som jag brinner för!

LÄS MER: VM-hjälten Zecira Musovics fräcka passning till Peter Gerhardsson på Kristallengalan: ”Vill be om ursäkt”

Zecira Musovic erkänner också hur hon ska agera som ny ambassadör för Friends för att minska mobbningen i samhället.
– Jag försöker leda genom att vara ett gott exempel både på och utanför plan, och jag brinner för nästa generation. Det är med dem allting startar, och då måste man också satsa på dem, säger hon i ett uttalande.
– Vi är alla olika och jag önskar att vi kunde vara mer nyfikna och acceptera varandras olikheter. Då tror jag att vi kan minska mobbningen.

Dela artikeln för att hylla Zecira Musovic och hennes fina initiativ!

Se videon: