.

Sverige är bronsmedaljörer i fotbolls-VM!
Det efter att ha besegrat England med 2-1 i en riktig rysarmatch.
Nilla Fischer räddade bollen på mållinjen med minuten kvar av matchen!

Det var kanske sista chansen till VM-medalj för flera spelare, däribland Caroline Seger, Nilla Fischer, Linda Sembrandt och Hedvig Lindahl.

Sprakande inledning

Matchen öppnade i ett rasande tempo från båda håll. Spelet böljade fram och tillbaka, men det var Sverige som tog tag i taktpinnen genom ett snabbt mål av Kosovare Asllani, som var tillbaka i startelvan efter den otäcka smällen senast.

Bara minuter senare hade Sverige bud på 2-0, men Sofia Jakobssons skott tog i stolpen. Jakobsson revanscherade sig dock snabbt och utökade Sveriges ledning med ett riktigt drömmål efter fint förarbete av Stina Blackstenius.

190706 Sofia Jakobsson of Sweden celebrate with teammates after 2-0 during the FIFA Women’s World Cup bronze medal game between England and Sweden on July 6, 2019 in Nice.

I den 27 minuten tvingades Fridolina Rolfö utgå på grund av skada och ersattes av Lina Hurtig.

Nytt VAR-kaos

Den svenska lyckan blev dock kortvarig. Inom loppet av tre minuter hade England både reducerat och kvitterat – trodde alla. Men som så många gånger förr den här turneringen fällde VAR avgörandet och Englands kvitteringsmål dömdes bort.

Stor ilska i det engelska lägret när vi gick till paus med en svensk 2-1-ledning.

190706 Ellen White of England in a discussion with Referee Anastasia Pustovoitova during the FIFA Women’s World Cup bronze medal game between England and Sweden on July 6, 2019 in Nice.

VM-brons till Sverige efter drama

I den andra halvleken utgick målskytten Asllani och Julia Zigiotti Olme byttes in. Den andra halvleken blev något mer tempofattig och det märktes att det varma vädret påverkade spelarna.

England tog över bollinnehavet mer och mer, men Sveriges försvar stod sig starkt, som det gjort under hela VM.

Lindahl svarade för flera riktigt svettiga ingripanden när England pressade på.

I den 89 minuten räddade Nilla Fischer en boll på mållinjen, men närmare än så kom inte England och Sverige vinner VM-brons!

190706 Kosovare Asllani of Sweden celebrate with teammates after 1-0 during the FIFA Women’s World Cup bronze medal game between England and Sweden on July 6, 2019 in Nice.

DELA artikeln för att hylla våra bronshjältar!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);