VM 94-hjälten Stefan Rehn lämnade fotbollen helt efter konflikten – har i dag oväntat jobb: ”Lagt det på is”

Stefan Rehn lämnade fotbollen i vintras efter en konflikt.
Nu väntar en annorlunda sommar för VM 94-hjälten – helt utan fotboll.
– Jag har lagt fotbollen på is, säger han till GT.

Han har vunnit en hel del under sin fotbollskarriär. Först och främst var Stefan Rehn en del av det så framgångsrika landslaget som vann VM-brons 1994.

Har 9 SM-guld

Men den förre bolltrollaren vann även 5 SM-guld med IFK Göteborg och 1 SM-guld med Djurgården – som spelare. Som tränare vann han ytterligare 2 SM-guld med Djurgården och 1 SM-guld med IFK Göteborg.

Stefan Rehn, landslaget
930415 Fotboll, Ungern – Sverige, 0-2: Stefan Rehn efetr matchen © Bildbyrån – 16740

Sedan 2018 har Rehn varit huvudtränare för göteborgslaget Utsiktens BK. Men i början av 2020 bröt han sitt kontrakt efter en konflikt och valde att lämna både Utsikten och fotbollen helt och hållet.

Rehn lämnade

Därefter satte coronaviruset stopp för all fotboll under våren och Rehn har börjat ett nytt liv vid sidan av gräsplanerna. Och nu väntar för första gången på många, många år en sommar helt utan att tänka på fotboll.

Stefan Rehn, Kopparbergs/Göteborg
170407 Kopparbergs/ Göteborg tränare Stefan Rehn poserar för ett porträtt under upptaktsträffen för damallsvenskan i fotboll den 7 april 2017 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91758

En ovan känsla för Rehn som kliver på en helt vanlig semester efter att ha jobbat som padeltränare, oväntat nog, under våren.
– Jag har spelat padel i sex år och har hängt här på anläggningen en hel del. Det föll sig ganska naturligt att nappa på erbjudandet för tre månader sedan att börja jobba som tränare på halvtid. Det är kul, lite som fotboll. Folk kommer hit för att ha roligt. Efter sommaren ska jag börja jobba 75 procent, säger han i en intervju med GT.

Fått nytt jobb

Även om svensk fotboll har börjat starta upp igen efter coronapandemin så har 53-åringen inga planer på att återvända.
– Jag har lagt fotbollen på is. Jag har alltid gillat fotboll, så väl träningar som matcher oavsett om jag har varit spelare eller tränare. Men just nu är det inget. Just nu är jag padeltränare, säger han till lokaltidningen.

Stefan Rehn, landslaget
940416 Fotboll, Sverige, Porträtt: Stefan Rehn Foto: BILDBYRÅN / DIA94

Han försöker ändå följa sina två stora favoritlag så gott som det går.
– Jag försöker hänga med i vad som händer. Framförallt följer jag Blåvitt och Djurgården, säger han i intervjun och erkänner att det är svårt att välja mellan de två lagen i hans hjärta.
– Jag brukar säga att det är som att välja mellan en son och dotter – och det går ju inte. Måste jag tippa när lagen möts säger jag 2–2. Båda föreningarna har tagit hand om mig så att det värmer i hjärtat.

Stefan Rehn gjorde över 300 matcher för IFK Göteborg och Djurgården under karriären. Han spelade även för Everton och schweiziska Lausanne samt gjorde 67 landskamper för svenska A-landslaget.

LÄS MER: ”Hoa-Hoa” släppte skivstången och försvann – så gick det sen för muskelknutten

Få våra nyhetsbrev!