VIDEO: 18-årsjubileum för historiens sjukaste självmål.

Jamie Pollock är en av Manchester Citys mest ihågkomna spelare i klubbhistorien. 25 april kommer även för alltid bli hans årsdag. Även om han bara vill radera bort den dagen.

I dag för 18 år sedan förändrades nämligen Pollocks liv för evigt.

Allt började med att Manchester City värvade Jamie Pollock i mars 1998 i ett sista försök att rädda kvar klubben i andradivisionen. Drygt en månad senare ställdes City mot bottenkollegan QPR i säsongens viktigaste match. Upplägget var enkelt, Manchester City var tvungna att vinna hemma för att säkra nytt kontrakt. Oavgjort eller förlust skulle skicka ned klubben till tredjedivisionen för första gången någonsin.

Vid 1-1 i andra halvleken kom anfallet som Citymittfältaren Pollock avslutade på det allra vackraste sättet. Först en lätt lyftning över motståndaren och sedan en läcker lobbnick över målvakten. Men det stora problemet var att drömmålet skedde i eget mål till 1-2. Ett sent 2-2-kvitteringsmål från City räckte heller inte utan Pollock degraderade klubben efter bara en månads närvaro.

För QPR:s del var det desto större glädjescener, tack vare självmålet klarade man sig kvar. Fansen var så lyckliga att de bara några månader senare kapade en omröstning på internet gällande vem som var den mest inflytelserika personen senaste 2 000 åren. Röstningskuppen ledde till att Pollock vann omröstningen, Jesus Kristus kom tvåa…

 

Gilla Sportbibeln om du också älskar fotbollsnostalgi.