USA vinner VM-guld – efter nytt VAR-kaos

.

Favoriten höll för trycket.
USA är världsmästare i fotboll efter att ha besegrat Nederländerna i finalen med 2-0.
Det efter mål av storstjärnan Megan Rapidoe och Rose Lavelle.

Det stjärnspäckade amerikanska laget var skyhöga favoriter i finalen mot Nederländerna i Lyon. Alex Morgan, Megan Rapidoe och de andra stjärnorna hade också full kontroll på tillställningen från start till mål.

Mäktiga sviten tog slut

I samtliga matcher under turneringen hade USA gjort mål före den 12:e minuten. Amerikanskorna pressade också hårt i inledningen av matchen, men den mäktiga sviten tog slut och det blev inget mål före den magiska minuten.

USA hade annars det mesta av spelet i den första halvleken och fick ett drömläge att spräcka nollan i den 38:e minuten där Alex Morgan sköt, men Van Veenendaal i Nederländernas mål räddade snyggt.

Ny VAR-situation

VAR-systemet har varit kraftigt omdebatterat under VM-slutspelet och så även i finalmatchen. I den 60:e minuten signalerade domaren Stéphanie Frappart för videogranskning. Det efter att nederländskan Stefanie Van der Gragt sparkat ned storstjärnan Alex Morgan.

USA tilldömdes straff och fram klev Megan Rapinoe som inte visade några nerver överhuvudtaget när hon sköt 1-0.

USA är världsmästare

Det var USA för hela slanten i den andra halvleken och om det inte vore för den fenomenala målvakten Van Veenendaal skulle siffrorna ha blivit klart större. Amerikanskorna skapade flera bra lägen, bland annat när Dunn åkte slalom genom det nederländska försvaret och var ytterst nära att göra 3-0.

I den 79:e minuten kom kanske matchens högsta jubel när storstjärnan Megan Rapidoe byttes ut och gav plats för Christen Press.

I slutet av matchen gick USA ner på en fembackslinje för att bevaka ledningen. 2-0-resultatet stod sig matchen ut och USA är därmed världsmästare!

Dela artikeln för att gratulera USA till guldet!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);