USA-stjärnans mäktiga hyllning till Sverige – efter chockförlusten i OS: ”Europas bästa lag, någonsin”

Supersviten bröts och USA chockades i OS-premiären.
Efter förlusten så hyllar USA:s stjärna Megan Rapinoe Sverige.
– De är ett av Europas bästa lag, någonsin, säger hon i ett uttalande.

USA var rejält uppsnacket och kom från en 44 matcher lång svit utan att förlora. Men premiären blev rena mardrömmen för den stora favoriten i OS.

Hyllar Sverige

Sverige gjorde 1-0, sedan 2-0 och till och med 3-0 på detta så svårslagna USA. Det blev en ren uppvisning av Blågult i OS-premiären och en rejäl chockförlust för USA.

Sverige, OS 2021
210721 Hanna Glas, Olivia Schough and Lina Hurtig of Sweden celebrate the 3-0 goal during the women’s football game between Sweden and USA at the Tokyo 2020 Olympic Games on July 21, 2021 in Tokyo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / DS0166

Efter överkörningen var USA:s stjärna Megan Rapinoe ändå inte alltför nedstämd och besviken.
– Jag vet inte hur illa det är? Det är ett bra lag som vi ofta möter, de är ett av Europas bästa lag, någonsin. Det är alltid tufft att möta dem, säger hon enligt Sportbladet.
– De hittade utrymmet i vårt försvarsspel. Och uppenbart, är de ett lag som vet exakt vilka de är. Och det är många små misstag från vårt håll som gör att vi förlorar idag.

”Överkörda”

Men tongångarna var betydligt hårdare runt om i världen där engelska tidningen The Guardian kallar det för en ”chockförlust” i sin rapportering. Amerikanske journalisten Grant Wahl kallar det för ”värsta tänkbara OS-starten” på Twitter.

Megan Rapinoe, USA
210410 Megan Rapinoe of USA during the women’s international friendly football match between Sweden and USA on April 10, 2021 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / SH0093

Rapinoe kan också hålla med om att det inte såg särskilt bra ut för USA i OS-premiären.
– Vi blev överkörda. Jag tycker vi var spända och nervösa och gjorda dumma grejer, säger hon i en tv-intervju.

”Är chockad”

Även Discoverys OS-expert Emelie Ölander är förbryllad över hur USA spelade i dag.
– Jag är chockad över hur de underpresterar utifrån deras egna förväntningar och våra förväntningar, säger hon i Discovery Plus.
– Det finns inte en tillstymmelse till presspel, Sverige kan egentligen jogga genom det amerikanska försvaret. De är inte där mentalt, så får det inte vara i en OS-premiär, framför allt inte som regerande världsmästare.

USA hade aldrig förlorat under förbundskaptenen Vlatko Andonovski och gått 44 raka matcher utan ett nederlag. Nu vet de verkligen hur smärtsamt ont det kan göra efter Sveriges utklassning.

Vad tycker du om Sveriges insats i dag? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Enorma hyllningarna till Sverige efter överkörningen av USA i OS-premiären: ”Det bästa jag sett någonsin”

Få våra nyhetsbrev!