Urstarka reaktioner i England om Alexander Isaks helt sanslösa prislapp – detaljen får rivalens(!) fans att jubla

Urstarka reaktioner i England om Alexander Isaks helt sanslösa prislapp – detaljen får rivalens(!) fans att jubla

Alexander Isak rapporteras vara klar för Premier League och Newcastle United. Affären uppges kosta närmare 750 miljoner kronor. En summa som får rivalens supportrar att jubla.

Den svenske landslagsanfallaren är av allt att döma på väg till Premier League och spel i Newcastle. Lokaltidningen Diario Vasco rapporterade under onsdagseftermiddagen att Real Sociedad var överens med Premier League-laget och blir klubbens dyraste försäljning någonsin.

Rivalen jublar

Flera andra och trovärdiga källor hängde på uppgifterna och menade att Alexander Isak till och med var överens med Newcastle om de personliga villkoren. Det rapporteras om en summa uppemot 750 miljoner kronor, och priset får en av Newcastles rivaler att jubla.

220612 Alexander Isak of Sweden during the Nations League football match between Norway and Sweden on June 12, 2022 in Oslo. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

De har flera gånger ryktats om att Arsenal varit intresserade av Alexander Isak. Men i och med deras köp av Gabriel Jesus från Manchester City drog de sig ur jakten på den svenska anfallaren.

Nu jublar Arsenal-fansen åt det faktum att de fick Jesus för en betydligt lägre summa än vad Newcastle uppges betala för Isak.

”Det är sjukt”

”Om Isak kostar £60m, då ska Edu (Arsenals sportchef) ha en staty utanför Emirates för att han löste Gabriel Jesus för £45m”, skriver en användare på Twitter.

”Alexander Isak är en bra spelare. Men det är galet mycket pengar för en anfallare som stått för 33 mål på sex säsonger. Det är sjukt att vi fick Gabriel Jesus för £45m”, skriver en annan.

220324 Alexander Isak of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier play-off semifinal between Sweden and Czech Republic on March 24, 2022 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Alexander Isak öppnade sitt målkonto för säsongen när han läckert chippade in Real Sociedads kvittering mot Barcelona förra helgen.

LÄS MER: Ikonens utspel mot Zlatan Ibrahimovic – sågar nu stjärnans val: ”Det är inte rätt”